Ένταση στη Λάρισα για την αιμοδοσία της Χρυσής Αυγής

27-04 2013

Ένταση στη Λάρισα για την αιμοδοσία της Χρυσής Αυγής

Τοπικά Νέα

geniko_nosokomeio_larisas_news_emeoΛεκτικές αψιμαχίες σημειώθηκαν στη Λάρισα με αφορμή αιμοδοσία μελών της «Χρυσής Αυγής», που σε ανακοίνωση τους καλούσαν να δώσουν αίμα «Έλληνες για Έλληνες».

Από την δημοσιοποίηση της ανακοίνωσης, ήδη, είχαν σημειωθεί αντιδράσεις, αλλά σήμερα, ημέρα της αιμοδοσίας, έξω από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες μέλη αντιρατσιστικών οργανώσεων προκειμένου να διαμαρτυρηθούν.

Το παρών έδωσαν ωστόσο και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, η παρουσία των οποίων περιόρισε τις αντιδράσεις και την ένταση σε λεκτικό επίπεδο, αφού οι διαμαρτυρόμενοι δεν ήρθαν σε επαφή με το μέλη της ΧΑ που προσήλθαν προκειμένου να δώσουν αίμα.

Οι τόνοι αλλά και οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ανέβηκαν, όταν έκανε την εμφάνιση του ο βουλευτής Μαγνησίας της «Χρυσής Αυγής» Παναγιώτης Ηλιόπουλος καθώς από την μεριά των διαμαρτυρομένων εκσφενδονίστηκαν κυπελάκια με καφέ και νερά.

Με την ολοκλήρωση της αιμοδοσίας και υπό αστυνομικό κλοιό αποχώρησαν τα μέλη της «Χρυσής Αυγής» και εν συνεχεία και οι διαμαρτυρόμενοι.

Από την πλευρά του ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Λάζαρος Μακρής, δήλωσε ότι το αίμα που έδωσαν τα μέλη της «Χρυσής Αυγής» θα διατεθεί όπου κρίνει απαραίτητο το Νοσοκομείο χωρίς προϋποθέσεις και περιορισμούς.

 

ΑΜΠΕ

VN:F [1.9.22_1171]
Υπέρ 0
Κατά 0