Αθώοι δύο αστυνομικοί στο Μπαχρέιν για βασανιστήρια

3-07 2013

Αθώοι δύο αστυνομικοί στο Μπαχρέιν για βασανιστήρια

Κόσμος

AEF31A2D87DE356A5C1B3C7353E9D4BE

Αθώοι κρίθηκαν δύο αστυνομικοί (εκ των οποίων μία γυναίκα) της αστυνομίας στο Μπαχρέιν από δικαστήριο της Μανάμα, οι οποίοι διώκονταν για τη χρήση βασανιστηρίων σε βάρος έξι γιατρών κατά τη διάρκεια της εξέγερσης κατά των αρχών το 2011.

Οι δύο αξιωματικοί της αστυνομίας είχαν αρνηθεί τις κατηγορίες που τους είχαν απαγγελθεί από την εισαγγελία ότι έκαναν χρήση το Μάρτιο του 2011 «βασανιστηρίων ή απείλησαν με βασανιστήρια» έξι γιατρούς κατά την διάρκεια της κράτησης των τελευταίων για υποστήριξη της εξέγερσης, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας Ναουάφ Χάμζαχ ανακοίνωσε ότι μπορεί να ασκήσει έφεση στην απόφαση αυτή, έπειτα από εξέταση της υπόθεσης.

Πολλοί αστυνομικοί έχουν δικαστεί ή διώκονται από την δικαιοσύνη για βασανιστήρια ή κακομεταχείριση κατά την διάρκεια της καταστολής των διαδηλώσεων κατά της σουνιτικής δυναστείας που κυβερνάει το Μπαχρέιν. Ορισμένοι έχουν αθωωθεί ή έχουν εξασφαλίσει μείωση της ποινής τους.

Σύμφωνα με ανεξάρτητη επιτροπή που έχει επιφορτιστεί με την διερεύνηση των βίαιων επεισοδίων που συνόδευαν τις διαδηλώσεις των σιιτών στο Μπαχρέιν το 2011 και το 2012, οι δυνάμεις της τάξης έκαναν «χρήση υπερβολικής βίας» κατά τις επιχειρήσεις διατήρησης της ειρήνης.

Σύμφωνα με την Διεθνή Ομοσπονδία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (FIDH), 80 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τότε που άρχισε η εξέγερση στο Μπαχρέιν.

(Φωτογραφία αρχείου)

VN:F [1.9.22_1171]
Υπέρ 0
Κατά 0