Αλλοδαπός εγκαλεί αστυνομικό για «κουκούλωμα» υπόθεσης

26-06 2013

Αλλοδαπός εγκαλεί αστυνομικό για «κουκούλωμα» υπόθεσης

Τοπικά Νέα

E2D670A0B5F2B01D0483407DF1DAB41F

Μήνυση σε βάρος του διοικητή του αστυνομικού τμήματος Πλατείας Δημοκρατίας κατέθεσε αλλοδαπός, ο αδελφός του οποίου ενεπλάκη σε αιματηρό επεισόδιο με ιδιοκτήτη καταστήματος στην περιοχή των Λαδάδικων στη Θεσσαλονίκη.

Τον εγκαλεί διότι, σύμφωνα με το ΑΠΕ, όπως υποστηρίζει, επιχείρησε να τον «χειραγωγήσει», με στόχο να αποκρύψει τα πραγματικά περιστατικά του επεισοδίου. Σύμφωνα με τον μηνυτή, ο αξιωματικός, με απειλές και ύβρεις, τον υπέδειξε να καταθέσει ότι ο αδερφός του τραυματίστηκε κατά την πτώση του στο πάτωμα όταν δήθεν έπεσε πάνω σε σπασμένα γυαλιά. Στην πραγματικότητα, κατά τον ίδιο, ο τραυματισμός του αδελφού του προήλθε από επίθεση με μαχαίρι έξω από ταβέρνα.

Να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος αξιωματικός είναι υπόδικος, καθώς κατηγορείται για κατάχρηση εξουσίας, εκβίαση και παθητική δωροδοκία, μετά την εμπλοκή του ονόματός του σε κύκλωμα τοκογλύφων (με «εγκέφαλο» Ελληνοσύριο επιχειρηματία).

Την ίδια ώρα, θύμα αστυνομικής βίας κατήγγειλε ότι έπεσε Κύπριος στρατιωτικός που βρέθηκε για ολιγοήμερες διακοπές στη Θεσσαλονίκη.

Σε μήνυση που κατέθεσε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ισχυρίζεται ότι δέχθηκε επίθεση (στην πλατεία Άθωνος) από δύο αστυνομικούς του τμήματος δίωξης ναρκωτικών (με πολιτική περιβολή), χωρίς να του επιδείξουν τις αστυνομικές τους ταυτότητες. Όπως υποστηρίζει ο μηνυτής, προσπάθησε να τους απωθήσει, θεωρώντας ότι επρόκειτο για ληστές, ενώ κατά τη σύλληψη και μεταγωγή του στο αστυνομικό τμήμα χτυπήθηκε -σύμφωνα με τη μήνυση- από αστυνομικούς στο πρόσωπο και στην κοιλιά του. Οι αστυνομικοί, στην ένορκη κατάθεση που έδωσαν, έκαναν λόγο για νομότυπη έρευνα, τονίζοντας ότι τον θεώρησαν ύποπτο.

Ο καταγγέλλων παραπέμφθηκε να δικαστεί για αντίσταση και σωματική βλάβη στο Αυτόφωρο, από το οποίο, όπως τονίζει ο δικηγόρος του, αθωώθηκε. Η μήνυση στρέφεται κατά των δύο αστυνομικών και κατά παντός άλλου υπευθύνου.

VN:F [1.9.22_1171]
Υπέρ 0
Κατά 0