Τι χρειαζόμαστε:

Για το παντεσπάνι:
5 κρόκοι αυγών
5 ασπράδια αυγών
5 κ.σ. σπορέλαιο
4 κ.σ. γάλα
1 κ.γ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 γρ. baking powder

Για τη γέμιση:
τρίμα από 1 βραστό στήθος κοτόπουλο
6 κ.σ. μαγιονέζα
4 κ.σ. κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
άνηθο
100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
σουσάμι

Πώς το κάνουμε:
Κοσκινίστε το αλεύρι με το μπέικιν. Ανακατέψτε πολύ καλά με έναν αυγοδάρτη ή μίξερ χειρός, το σπορέλαιο, τα αυγά και το γάλα. Προσθέστε την ζάχαρη, το αλεύρι και το αλάτι και ανακατέψτε λίγο ακόμα.Βάλτε τα ασπράδια στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα και χτυπήστε τα μέχρι να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα. Ρίξτε το 1/3 από την μαρέγκα στο μείγμα των αυγών και ανακατέψτε πολύ απαλά με μια σπάτουλα. Βάλτε το μείγμα αυτό στην μαρέγκα και συνεχίστε να ανακατεύετε απαλά μέχρι να ενσωματοθούν όλα τα υλικά.Λαδώστε ένα ταψί φούρνου και στρώστε ένα κομμάτι λαδόχαρτο. Βάλτε το μείγμα να πάει ομοιόμορφα και πασπαλίστε με σουσάμι.

Ψήστε στους 175 C για 12-15 λεπτά και έπειτα αδυναμώστε στους 190 C και ψήστε για 5 λεπτά ακόμα.Όταν το βγάλετε από το φούρνο αφήστε το για 10 λεπτά να κρυώσει ελαφρά και αναποδογυρίστε το σε ένα καινούργιο κομμάτι λαδόχαρτο. Αλείψτε με την μαγιονέζα, βάλτε το κοτόπουλο να πάει παντού και συνεχίστε με τα κρεμμύδια, τον άνηθο και το τυρί.Τυλίξτε το προσεχτικά σε ρολό με την βοήθεια του λαδόχαρτου. Τυλίξτε το ρολό με αλουμινόχαρτο και αφήστε το για λίγη ώρα πρίν το σερβίρετε ώστε να σφίξει.

VN:F [1.9.22_1171]
Υπέρ 0
Κατά 0

Ετικέτες : | |


Πηγή : sintagespareas.gr