Γιατί οι άνδρες κάτω των 25 ετών ΔΕΝ πρέπει να παντρεύονται.

8-03 2014

Γιατί οι άνδρες κάτω των 25 ετών ΔΕΝ πρέπει να παντρεύονται.

Υγεία

Υπάρχει επιστημονική δικαιολογία πια για να μην παντρεύονται οι άνδρες σε ηλικία μικρότερη των 25 ετών.

Σύμφωνα με μία πρόσφατη μελέτη από το πανεπιστήμιο UCLA στο Λος Άντζελες, ο γάμος φαίνεται να κάνει καλό στην υγεία των οστών των αντρών, αλλά μόνο όταν παντρεύονται από την ηλικία των 25 ετών και άνω.

Οι ερευνητές της συγκεκριμένης μελέτης χρησιμοποίησαν δεδομένα από τη μελέτη Midlife των Ηνωμένων Πολιτειών (MIDUS), στην οποία συμμετείχαν άτομα μεταξύ των ηλικιών 25 και 75 το 1995-96. Οι συμμετέχοντες αυτής της μελέτης πέρασαν εκ νέου από συνεδρία κατά την περίοδο 2004-05 (MIDUS II). Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν μετρήσεις οστικής πυκνότητας σε 294 άνδρες και 338 γυναίκες από όλη τη χώρα, στο ισχίο και στη σπονδυλική στήλη, ενώ χρησιμοποιήθηκαν και άλλα στοιχεία προκειμένου να εξετάσουν τη σχέση μεταξύ της υγείας των οστών και του γάμου.

Σύμφωνα λοιπόν με τα αποτελέσματα της μελέτης, που δημοσιεύονται στο nutrimed, οι άνδρες που παντρεύτηκαν σε ηλικία μικρότερη των 25 ετών είχαν πιο αδύναμα οστά σε σχέση με αυτούς που παντρεύτηκαν σε μεγαλύτερη ηλικία. Ακόμα, οι άνδρες με μακροχρόνιους σταθερούς γάμους ή σχέσεις είχαν μεγαλύτερη οστική πυκνότητα στη σπονδυλική στήλη από κάθε άλλη ανδρική ομάδα, συμπεριλαμβανομένων των ανδρών που ήταν παντρεμένοι αλλά είχαν προηγουμένως λάβει διαζύγιο ή είχαν χωρίσει, των ανδρών που επί του παρόντος δεν ήταν σε σχέση και των ανδρών που δεν είχαν παντρευτεί ποτέ. Οι συσχετίσεις μεταξύ γάμου και υγείας των οστών ήταν εμφανείς στη σπονδυλική στήλη, αλλά όχι στο ισχίο, πιθανόν λόγω διαφορετικότητας στη σύνθεση των οστών, όπως σημειώνουν και οι ερευνητές.

Μάλιστα, μεταξύ των ανδρών που παντρεύτηκαν για πρώτη φορά πριν από την ηλικία των 25 ετών, οι ερευνητές βρήκαν μια σημαντική μείωση στην πυκνότητα των οστών της σπονδυλικής στήλης για κάθε έτος γάμου πριν από αυτήν την ηλικία.


 

VN:F [1.9.22_1171]
Υπέρ 0
Κατά 0

Ετικέτες : | |


Πηγή : onmed.gr