Διευκρινίσεις του ΕΚΑΒ σχετικά με τον 65χρονο που ξεψύχησε στον Αη Γιάννη Πηλίου

21-07 2013

Διευκρινίσεις του ΕΚΑΒ σχετικά με τον 65χρονο που ξεψύχησε στον Αη Γιάννη Πηλίου

Τοπικά Νέα


Με βάση το δημοσίευμα σχετικά με το περιστατικό 65χρονου άντρα στον Αι-Γιάννη Πηλίου, ο οποίος ξεψύχησε περιμένοντας το ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β, διευκρινίζονται τα εξής:
«Στις 13:50 το Ε.Κ.Α.Β. Βόλου έλαβε κλήση σχετικά με το περιστατικό και στις 13:53 ξεκίνησε ασθενοφόρο από τη θέση Καλά Νερά, που ήταν η πλησιέστερη τοποθεσία ύπαρξης διαθέσιμου ασθενοφόρου, για να εξυπηρετήσει το περιστατικό. Το εν λόγω ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β., έφτασε στο σημείο του περιστατικού στις 15:00, διανύοντας όμως μια απόσταση 70 χιλιομέτρων δύσκολου επαρχιακού δικτύου. Στις 15:10 παρέλαβε τον ήδη νεκρό 65χρονο, παρόλο που είχαν προηγηθεί αρκετές προσπάθειες διάσωσης του με μαλάξεις από γιατρό που βρισκόταν τυχαία στο σημείο.
Το Ε.Κ.Α.Β., ειδικά κατά την τουριστική περίοδο, είναι σε επαγρύπνηση σε όλες τις περιοχές της χώρας προσπαθώντας να καλύψει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την πληθώρα των καθημερινών περιστατικών που προκύπτουν σε απομακρυσμένες και μη περιοχές. Ανά περιοχή δε, η κατανομή των σημείων τοποθέτησης των ασθενοφόρων έχει γίνει έτσι ώστε αυτά να καλύπτουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την περίμετρο της ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής που ανήκουν (κάτι το οποίο ισχύει και στην περιοχή του Ν. Μαγνησίας).
Για τους λόγους αυτούς, η Κεντρική Διοίκηση του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας έχει ήδη επαναπροκηρύξει τον διαγωνισμό (μέσω ΕΣΠΑ) για την τελική προμήθεια 186 νέων οχημάτων (167 Ασθενοφόρων + 19 μονάδων) για όλη την Ελλάδα ενώ παράλληλα με εσωτερικές μετακινήσεις προσωπικού προσπαθεί συνεχώς να τονώσει τους τομείς του Ε.Κ.Α.Β. που βρίσκονται στις τουριστικές περιοχές ανά την επικράτεια».
VN:F [1.9.22_1171]
Υπέρ 0
Κατά 0