Δικαστής απειλεί το Σον Κόνερι με διεθνές ένταλμα σύλληψης

3-07 2013

Δικαστής απειλεί το Σον Κόνερι με διεθνές ένταλμα σύλληψης

Life style


Ισπανός δικαστής που διεξάγει οικονομικές έρευνες απείλησε σήμερα να εκδώσει διεθνές ένταλμα σύλληψης κατά του διάσημου Σκώτου ηθοποιού Σον Κόνερι, 82 ετών, και κατά της συζύγου Μισελίν, σε περίπτωση που δεν δώσουν σαφείς απαντήσεις για την συμφωνία απόκτησης της πολυτελούς τους έπαυλης στη Μαρμπέγια.
Οι Κόνερι συγματαλέγονται μεταξύ των περίπου 20 άλλων προσώπων που αποτελούν στόχο των ερευνών στα πλαίσια της υπόθεσης διαφθοράς γύρω από την απόκτηση της έπαυλης του ηθοποιού στην διάσημη ζώνη της Κόστα ντελ Σολ, όπου συνήθιζε να περνά τις διακοπές του έως το 1999. Εκείνη τη χρονιά, το πολυτελές κτήριο πωλήθηκε.
Στο οικόπεδο της βίλας οικοδομήθηκε το 2004-05 ένα πολυτελές τετραώροφο κτήριο, για το οποίο η δικαιοσύνη έχει διατάξει να διεξαχθεί έρευνα για έκδοση παράνομης κατασκευαστικής άδειας από τον γνωστό για την εμπλοκή του σε υποθέσεις διαφθοράς, αποθανόντα πλέον, δήμαρχο της Μαρμπέγια Χεσούς Χιλ ι Χιλ.
Η υπό δικαστική έρευνα έχει ονομασθεί «Επιχείρηση Χρυσοδάκτυλος», αντλώντας τον κωδικό της από τον τίτλο της διάσημης ταινίας του 1964 με τον Σον Κόνερι να ενσαρκώνει στη μεγάλη οθόνη τον φημισμένο μυστικό πράκτορα Τζέιμς Μποντ.
Το ζεύγος Κόνερι έχει ορθώσει «κάθε είδους νομικά εμπόδια» προκειμένου να αποφύγει την ανάκρισή του από το 2010, οπότε και κλητεύθηκαν να καταθέσουν για πρώτη φορά, επεσήμανε ο δικαστής της Μαρμπέγια.
Το ζεύγος διατείνεται πως δεν υπάρχει τίποτε μη νόμιμο στην υπόθεση της πώλησης της έπαυλης και έχει προφασισθεί την προβεβηκυία του ηλικία, όπως και την εύθραυστη κατάσταση της υγείας του. Πάντως έχει εκφράσει την βούληση να συνεργασθεί με τη δικαιοσύνη και να απαντήσει γραπτώς στα ερωτήματα που θα του θέσει.
Οι Κόνερι είναι δυνατόν να ανακριθούν είτε στη Μαρμπέγια, είτε στις Βερμούδες, όπου ζουν.

VN:F [1.9.22_1171]
Υπέρ 0
Κατά 0