«Επιβολή των προσταγών της τρόικας»

14-06 2013

«Επιβολή των προσταγών της τρόικας»

Ελλάδα

ert_news_emeo

Την αλληλεγγύη τους στους εργαζομένους της ΕΡΤ εκφράζουν με δήλωσή τους 15 βουλευτές και στελέχη της γερμανικής Αριστεράς.

«Είναι προφανές ότι το κλείσιμο της ΕΡΤ στοχεύει στο φίμωμα κριτικών ελληνικών μέσων ενημέρωσης. Αυτά, μέχρι τώρα, τα γνωρίζαμε μόνον από δικτατορίες. Δυστυχώς, επαληθεύονται για άλλη μια φορά ότι πρέπει να μιλάμε για τη επιβολή των προσταγών της τρόικας», αναφέρουν.

Όπως τονίζουν, η άσκηση δημοκρατικών δικαιωμάτων συμμετοχής και συναπόφασης προϋποθέτει ότι διασφαλίζεται η πρόσβαση στη ευρεία και ανεξάρτητη πληροφόρηση.

«Μας εντυπωσιάζει η αντίσταση που προβάλλετε στο κλείσιμο της ΕΡΤ και δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στις διαμαρτυρίες μας. Τασσόμαστε αλληλέγγυοι στις καταλήψεις του κτιρίου της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης και στο γεγονός ότι πήρατε τη δημόσια τηλεόραση και το ραδιόφωνο στα χέρια σας και συνεχίσετε να μεταδίδετε πληροφορίες», καταλήγουν.

Τη δήλωση υπογράφουν οι: Γιαν Βαν Άκεν, Κριστίν Μπούχολτζ, Ζέβιμ Ντάγξντέλεν, Ντίτερ Ντεμ, Βόλφγκαγκ Γκέρκε, Ανέτε Γκροθ, Χάικε Χένσελ, Κλαούντια Χάιντ, Αντρέγ Χούνκο, Στέφαν Λίμπιχ, Νίμα Μοβάσατ, Πάουλ Σέφερ, Αλεξάντερ Ούλριχ, Κατρίν Βόγκλερ και Κατρίν Βέρνερ.

VN:F [1.9.22_1171]
Υπέρ 0
Κατά 0

Ετικέτες :


Πηγή : newsbeast.gr