Επιδείνωση του καιρού

18-12 2012

Επιδείνωση του καιρού

Ελλάδα

Επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες, περιμένουμε σήμερα. Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά αλλά και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο.
 
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 10 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, με τη μέγιστη στη Δυτική Μακεδονία να μην ξεπερνάει τους 5 βαθμούς, από 10 έως 13 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 11 έως 17 στη Νότια Ελλάδα, από 8 έως 11 βαθμούς στην Ήπειρο, από 12 έως 17 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 12 έως 20 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη. 
 
Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν με σταδιακή ενίσχυση σε θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις από το μεσημέρι και μετά. Στο υπόλοιπο Αιγαίο θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι και στα νότια ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις με σταδιακή εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες.
 
Νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους και εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Σαρωνικό και το Νότιο Ευβοϊκό αρχικά θα πνέουν βορειοανατολικοί ασθενείς, αλλά σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς μέτριους. 
 
Νεφώσεις με βροχές, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Τα φαινόμενα στα δυτικά τμήματα του νομού ενδέχεται να είναι ισχυρά. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 8 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ανατολικοί βορειανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις και στα ανοιχτά θυελλώδεις, στρεφόμενοι το βράδυ σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
 
 
 
 
 
 meteo.gr 
VN:F [1.9.22_1171]
Υπέρ 0
Κατά 0