Εψαχναν για ταξί και είχαν την ιδέα της ζωής τους!

17-01 2013

Εψαχναν για ταξί και είχαν την ιδέα της ζωής τους!

Τεχνολογία

taxibeatΣκέφτηκαν έναν διαφορετικό τρόπο αναζήτησης ταξί και κατάφεραν να εξασφαλίσουν την επαγγελματική τους αποκατάσταση.

Η ομάδα του taxibeat βρήκε έναν τρόπο να δει την κρίση ως ευκαιρία και τα κατάφερε μια χαρά. Αυτή τη στιγμή οι ιδρυτές της εταιρείας απασχολούν εργαζόμενους σε 5 χώρες, διευκολύνουν χιλιάδες οδηγούς και πολίτες παγκοσμίως στην καθημερινότητά τους. Το taxibeat προέκυψε από την ανάγκη εύρεσης ταξί τη στιγμή που μια παρέα φίλων βρισκόταν σε ερημική τοποθεσία.

Ιδρυτής ο Νίκος Δανδράκης και συνιδρυτές οι Κωστής Σακκάς, Νίκος Δαμηλάκης και Μιχάλης Σφικτός.

Τι έκανε το taxibeat; Ουσιαστικά συνέδεσε τους οδηγούς ταξί με το κοινό που χρειάζεται μεταφορικό μέσο. Στηρίχτηκε στο πρόβλημα του κλάδου των ταξί: υπήρχαν από τη μία δυσαρεστημένοι πελάτες, οι οποίοι ήταν πρόθυμοι να αναζητήσουν εναλλακτικούς τρόπους εύρεσης ταξί και από την άλλη οδηγοί ταξί οι οποίοι ήθελαν να ξεχωρίσουν. Έτσι η ομάδα του taxibeat προσέγγισε τους οδηγούς ταξί οι οποίοι διαφημίζουν τις υπηρεσίες τους έτσι ώστε οι πελάτες να επιλέγουν αυτόν που θέλουν μέσω κινητού ή υπολογιστή.

Η εφαρμογή αναγνωρίζει αμέσως τη θέση κάποιου στο χάρτη ή ο επιβάτης (αφού έχει κάνει εγγραφή με τα στοιχεία του στο σύστημα) υποδεικνύει το σημείο από το οποίο θέλει να επιβιβαστεί. Επόμενο βήμα είναι η εμφάνιση όσων οδηγών βρίσκονται στις γύρω περιοχές και μπορούν να εξυπηρετήσουν. Μετά τη διαδρομή ο επιβάτης μπορεί να βαθμολογήσει κιόλας τον οδηγό, αλλά και ο ίδιος ο οδηγός ταξί μπορεί να ενημερώσει το σύστημα αν υπήρχε κάποιο πρόβλημα.

Το taxibeat σήμερα κατακτά τον κόσμο, έχοντας κερδίσει την προτίμηση των χρηστών στο Ρίο ντε Τζανέιρο και το Σάο Πάολο της Βραζιλίας, στο Όσλο της Νορβηγίας και το Βουκουρέστι της Ρουμανίας, ενώ έχει μεταφραστεί και στις αντίστοιχες γλώσσες.

 

 

 

 

 

E-Radio.gr Blog 

VN:F [1.9.22_1171]
Υπέρ 0
Κατά 0

Ετικέτες : | |