Η απειλή της Λαγκάρντ στο Eurogroup

Η πρώτη σοβαρή εμπλοκή μεταξύ Λαγκάρντ και Σόιμπλε στο Eurogroup το βράδυ της Δευτέρας έγινε έπειτα από τρεις ώρες συνεδρίασης, γύρω στις 9 και στη συνέχεια, σύμφωνα με το Εθνος, έλαβε διαστάσεις προσωπικής μονομαχίας.
 
Στις κατ' ιδίαν συναντήσεις που θα ακολουθήσουν, η Γερμανία με τη στήριξη της Αυστρίας, της Ολλανδίας και της Φινλανδίας -εξέφρασε έντονες διαφωνίες στο να εγκριθεί η χρηματοδότηση της Ελλάδας έως το 2016 που υποστήριζε το ΔΝΤ.
 
Στη μετωπική αυτή σύγκρουση, Γερμανίας και ΔΝΤ, η κ. Λαγκάρντ η οποία είναι υπόλογη στο διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ, απείλησε επανειλημμένα με αποχώρηση από τη συνέχιση της χρηματοδότησης της Ελλάδας, αν δεν ικανοποιηθούν οι όροι της Ουάσινγκτον για "κούρεμα" του ελληνικού χρέους εδώ και τώρα.
 
Ο Σόιμπλε επέμενε ότι επί του παρόντος θα πρέπει να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό μέχρι το 2014 ύψους 14 δισ. ευρώ και η μόνιμη επωδός του ήταν πως "έχουμε χρόνο μπροστά μας για να δούμε την εξέλιξη υλοποίησης του προγράμματος και να αποφασίσουμε περαιτέρω παρεμβάσεις αν χρειαστεί".
 
 
 
 
 
 
Εθνος
VN:F [1.9.22_1171]
Υπέρ 0
Κατά 0