Η κρίση χτύπησε και τη μεσογειακή διατροφή

10-12 2012

Η κρίση χτύπησε και τη μεσογειακή διατροφή

Life style

Μπορεί η μεσογειακή διατροφή να έχει αποδειχτεί αρκετές φορές σωτήρια για τον ανθρώπινο οργανισμό, όμως σύμφωνα με έρευνες, στη Μεσόγειο πολλοί είναι αυτοί που δεν ακολουθούν τη μεσογειακή διατροφή επειδή είναι αρκετά ακριβή για το πορτοφόλι τους!
Ιταλοί ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία από 13.000 ανθρώπους, συσχετίζοντας το εισόδημά τους με τις διατροφικές συνήθειές τους και διαπιστώθηκε πως όσοι είχαν μικρότερα εισοδήματα κατανάλωναν λιγότερα μεσογειακά προϊόντα, ενώ εκείνοι με τα μεγαλύτερα εισοδήματα κατανάλωναν περισσότερα καθημερινά.
Αυτό συμβαίνει γιατί, όπως αναφέρουν οι ερευνητές, οι φτωχοί τρέφονται περισσότερο με προπαρασκευασμένο φαγητό ή fast food και γενικά λιγότερο υγιεινά απ” όσο οι πλουσιότεροι. Κατά συνέπεια οι φτωχοί στη Μεσόγειο κινδυνεύουν περισσότερο από παχυσαρκία.
Η μελέτη διαπίστωσε ποσοστό παχύσαρκων 36% μεταξύ των φτωχών, έναντι 20% μεταξύ των ευπόρων.
Επισημάνθηκε βέβαια πως οι διαφορές των εισοδήματος των ατόμων που μελετήθηκαν κυμαίνονταν από καθαρό ετήσιο εισόδημα περίπου 10.000 ευρώ έως λίγο πάνω από 40.000 ευρώ και ήταν τεράστιες οι διαφορές στην υγεία και τη διατροφή τους.
VN:F [1.9.22_1171]
Υπέρ 0
Κατά 0