Η πορεία μιας σχέσης μέσα από φωτογραφίες

19-12 2012

Η πορεία μιας σχέσης μέσα από φωτογραφίες

Εικόνες

Όλοι μας θέλουμε απεγνωσμένα να βρούμε τη «μεγάλη αγάπη», αφού αποτελεί μια αναγκαία προϋπόθεση για να είναι κανείς ευτυχισμένος. Πρόκειται για κάτι που φαίνεται τόσο εφικτό στις ταινίες, στα βιβλία και στη μουσική που είμαστε εκτεθειμένοι κάθε μέρα, οπότε είναι φυσιολογικό να σκεφτόμαστε πως μπορεί να είναι εφικτό.

 

 
Αλλά είναι στ’ αλήθεια;
 
Για αρκετούς από εμάς η αναζήτηση είναι μια συνεχής απογοήτευση. Προβάλλουμε τις προκατειλημμένες ιδέες μας, τις μεγαλύτερες ελπίδες μας και τα πιο τρελά μας όνειρα ο ένας στον άλλο, ελπίζοντας πως η πραγματικότητα με κάποιον τρόπο θα φανεί αντάξια των προσδοκιών μας. Αλλά η ζωή δεν είναι ταινία και δεν υπάρχουν εγγυήσεις γι’ αυτό που λέμε «ζήσανε αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα».
 
Το project «Hopeless Romantic» (Αθεράπευτα Ρομαντικός) είναι μια πραγματική ιστορία. Ένα αγόρι και ένα κορίτσι βρίσκουν ο ένας τον άλλο και η ιστορία τους ξετυλίγεται: από την πρώτη τους συνάντηση ως τα τελευταία λεπτά της αγάπης τους, από τον αθεράπευτο ρομαντισμό στην τελική απομυθοποίηση και απογοήτευση. Γιατί όταν η πραγματικότητα ξεπερνά τη μαγεία της αγάπης και η ψευδαίσθηση των ρομαντικών κλισέ εξαφανίζεται, οι άνδρες και οι γυναίκες βρίσκουν τους εαυτούς τους να κοιτούν τι και ποιοι είναι πραγματικά. Εκεί είναι που η πραγματικότητα ξαναέρχεται στο προσκήνιο και μαζί η δύσκολη στιγμή, όπου πρέπει να συμβιβαστεί η σχέση μας με τις προσδοκίες μας.
 
Μια υπέροχη δουλειά του 28χρονου Γάλλου φωτογράφου Julien Mauve.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
E-Radio.gr Blog 
VN:F [1.9.22_1171]
Υπέρ 0
Κατά 0