Η Aston Martin Vantage GT3 με 600 ίππους

11-11 2013

Η Aston Martin Vantage GT3 με 600 ίππους

Auto-Moto

Η Aston Martin, έχοντας παράδοση στα «αγωνιστικά» πολυτελή οχήματα, σκέφτεται σοβαρά να λανσάρει και τη Vantage GT3 σε μια διετία. 

Ειδικότερα, η GT3 θα κατασκευαστεί βάσει της εικονιζόμενης Vantage S, όμως οι μηχανικοί της Aston Martin θα δώσουν έμφαση στην ελάττωση βάρους της. Ταυτόχρονα, θα εργαστούν ώστε το μοτέρ της να γίνει και πιο ισχυρό, αλλά και λιγότερο ενεργοβόρο.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις φήμες, το αμάξωμα του supercar των 1.665 κιλών -από αλουμίνιο- θα «χάσει» τουλάχιστον 100 κιλά, αντικαθιστώντας το σύστημα air contioning, τα καθίσματα με ελαφρύτερα και «απλοποιώντας» την καμπίνα. 

Παράλληλα για τον ίδιο σκοπό, η GT3 θα εφοδιαστεί με τροχούς ελαφρού κράματος, ενώ ακόμα περισσότερα τμήματα του αμαξώματος θα είναι από ανθρακόνημα (σε σχέση με τη Vantage S).

Ως προς το μηχανικό σύνολο, θα παραμείνει ο V12 6,0 λτ., αλλά θα «αναβαθμιστεί», προκειμένου να παράγει 600 τουλάχιστον ίππους.

Να θυμίσουμε σε αυτό το σημείο ότι η τελική ταχύτητα της Vantage S είναι 330 χλμ./ώρα, ενώ για την επιτάχυνση από στάση χρειάζονται μόλις 3,9 δλ. Επίσης, η μετάδοση επιτυγχάνεται μέσω ενός, τρίτης γενιάς, 7τάχυτου σειριακού κιβωτίου Sportshift. Επιπλέον, τα φρένα είναι κεραμικά.

Τέλος, αν η Aston Martin Vantage GT3 λάβει το «πράσινο φως» θα χρειαστούν έξι μήνες εργασιών από την εταιρεία, ενώ, σύμφωνα με υπολογισμούς, αναμένεται να ντεμπουτάρει αρχές του 2015.

Vantage1

Vantage2

VN:F [1.9.22_1171]
Υπέρ 0
Κατά 0

Ετικέτες : |


Πηγή : autotriti.gr