Και το όνομα αυτής Lorenzo…

4-05 2013

Και το όνομα αυτής Lorenzo…

Auto-Moto

Η τελευταία στροφή της πίστας Jerez βαφτίζεται

lorenzo-turn

Jerez Circuit

Η τελευταία στροφή της πίστας Jerez, όπου το σαββατοκύριακο αυτό εξελίσσεται ο τρίτος αγώνας της σεζόν και πρώτος σε ευρωπαϊκό έδαφος αλλάζει όνομα. Η επίσημη βάπτιση θα γίνει το Σάββατο 4 Μαΐου, ημέρα που συμπίπτει με τα γενέθλια του Jorge.

Η στροφή είναι η Κ13, μια αριστερή φουρκέτα ουσιαστικά –και μέχρι τώρα ήταν γνωστή ως «Ducados», τιμώντας την ομώνυμη ισπανική μάρκα τσιγάρων που παλιότερα ήταν χορηγός των ισπανικών αγώνων.

«Είναι πολύ ξεχωριστή τιμή για μένα. Πιο πολύ και από το πρωτάθλημα», δήλωσε ο Lorenzo. «Πρωταθλητές είναι λίγοι, κι ακόμη λιγότεροι αυτοί που έχουν δώσει το όνομά τους σε μια στροφή».

«Η Jerez ήταν η πρώτη πραγματική πίστα που έτρεξα, στα 10 μου. Είναι επίσης η πίστα όπου έκανα το ντεμπούτο μου στα 125 κυβικά, πριν 11 χρόνια. Η Jerez θα αντιπροσωπεύει πάντα κάτι το ιδιαίτερο για μένα. Αύριο, ο πρώτος γύρος που θα κάνω με την Μ1 μου θα είναι υπέροχος».

«Νομίζω ότι αύριο δεν θα αποφύγω κάποια συγκίνηση όταν θα τη στρίβω, αλλά ελπίζω να μου περάσει γρήγορα γιατί πρέπει να είμαι συγκεντρωμένος! Εύχομαι αυτό το σαββατοκύριακο οι κερκίδες να είναι πλημμυρισμένες από κόσμο».

Ο Lorenzo έχει ήδη τον τίτλο του πλέον επιτυχημένου Ισπανού αναβάτη στη μεγάλη κατηγορία και έχει κερδίσει δύο φορές με τα 250 (2006 και 2007) και άλλες δύο στα MotoGP (2010 και 2011).

Ανάμεσα σε όσους έσπευσαν να τον συγχαρούν ήταν ο πενταπλός παγκόσμιος πρωταθλητής 500GP, Αυστραλός Mick Doohan, η καριέρα του οποίου έληξε εκεί στην Jerez το 1999 μετά από ένα (ακόμη) ατύχημα. Ο Doohan έστειλε τουήτ στον Lorenzo με την εξής φράση: «Σου αξίζει μάγκα, φοβερή στροφή, φοβερή πίστα και φοβερός αναβάτης. Κορυφαία η τριπλέτα!»

Ο Lorenzo έχει κερδίσει στο Κατάρ, αλλά τερμάτισε 3ος στο Τέξας και συγκατοικεί στην κορυφή της Βαθμολογίας με τον απίθανο συμπατριώτη του Marc Marquez, ο οποίος όμως τεχνικά προηγείται, καθώς έχει την τελευταία νίκη.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Υπέρ 0
Κατά 0

Ετικέτες : |


Πηγή : newsbeast.gr