Καλούν την δικηγόρο του Διώτη

16-01 2013

Καλούν την δικηγόρο του Διώτη

Πολιτική

590_63ffb64604a5994ef249fe3335c30ef0Τη δικηγόρο και συνεργάτιδα του Ιωάννη Διώτη, η οποία, κατά ομολογία του, τον βοήθησε να αντιγράψει το στικάκι που είχε πάρει από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου καλούν τώρα οι οικονομικοί εισαγγελείς λίγο πριν την ολοκλήρωση της έρευνάς τους για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ κατονομάζει στο υπόμνημά του τη συνεργάτιδά του, δηλώνοντας ότι και εκείνη με τη σειρά της είναι πρόθυμη να καταθέσει στη Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με τα Νέα, οι εισαγγελείς μελετούν το αίτημα Διώτη για τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης προκειμένου να διαπιστωθεί αν το στικάκι που παρέδωσε εκείνος έχει υποστεί αλλοιώσεις ή μεταβολές και ποιες είναι αυτές. 

Ανεξάρτητα, πάντως, από τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης, οι εισαγγελείς θα αποφασίσουν άμεσα αν θα ασκήσουν εκείνοι την ποινική δίωξη εις βάρος των μη πολιτικών προσώπων για τα οποία προκύπτουν ενδείξεις τέλεσης αξιόποινων πράξεων ή αν θα στείλουν τον φάκελο στη Βουλή που αποφασίζει και για την τύχη των συμμετόχων με βάση τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.
Δύο σενάρια βλέπουν ως πιο πιθανά οι ειδικοί για να πέσει φως στον αριθμό των αρχείων τα οποία παρέλαβε ο πρώην γενικός γραμματέας του ΣΔΟΕ, δηλαδή αν ήταν 
2059 ή 2062, οπότε και αν παρέλαβε τη λίστα Λαγκάρντ αλλοιωμένη ή όχι.
Το πρώτο είναι κατά την αντιγραφή των αρχείων από το στικ «Παπακωνσταντίνου» στο στικ «Διώτη» να χρησιμοποιήθηκε ο σκληρός δίσκος του υπολογιστή. 
Η δεύτερη περίπτωση είναι να εντοπιστούν τα υπολείμματα των αρχείων που διέγραψε από το στικ «Παπακωνσταντίνου» είτε στο κομπιούτερ όπου πραγματοποιήθηκε η διαγραφή, το οποίο πιθανώς να είναι το ίδιο με αυτό στο οποίο έγινε η αντιγραφή, είτε στο ίδιο το στικ που μπορεί να συνέχισε να χρησιμοποιείται στην υπηρεσία.

 

 

 

 

 

Τα Νέα

VN:F [1.9.22_1171]
Υπέρ 0
Κατά 0