Η «γραμμή» της ΠΑΕ και οι πιθανότητες δικαίωσης

aek_news_emeo

Στην οδό Αστροναυτών 1, έδρα της Πρωτοβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λίγκας, χτυπά η καρδιά της ΑΕΚ, καθώς εκεί το μεσημέρι θα απολογηθεί για τη διακοπή του αγώνα με τον Πανθρακικό προσπαθώντας να αποδείξει πως η απόφαση του διαιτητή Τριτσώνη να μην επιτρέψει την επανέναρξη του αγώνα ήταν λανθασμένη.

Η απόφαση, που αναμένεται ενός της ημέρας, θα κρίνει (σε πρώτο βαθμό) το μέλλον της «Ένωσης» στη μεγάλη κατηγορία, αφού αν επιβληθεί η προβλεπόμενη ποινή αφαίρεσης βαθμών ο υποβιβασμός είναι δεδομένος και απλώς θα γίνει μία απέλπιδα προσπάθεια με την κατάθεση έφεσης που θα εκδικαστεί πιθανότατα την Τετάρτη. Ειδάλλως, σε περίπτωση δικαίωσης της ΑΕΚ, θα μπορέσει να διεκδικήσει την παραμονή της στο γήπεδο, την Κυριακή απέναντι στον Ατρόμητο.

Η γραμμή της ΑΕΚ είναι σαφής: θα προσπαθήσει να πείσει τα αρμόδια όργανα ότι ο διαιτητής Τριτσώνης κακώς δεν επέτρεψε την επανέναρξη του αγώνα επικαλούμενη την έκθεση της αστυνομίας, που έκρινε ότι υπήρχαν οι προϋποθέσεις για να συμβεί αυτό, του παρατηρητή, αλλά και της πλευράς του Πανθρακικού που είχε συναινέσει να παιχτούν τα εναπομείναντα λεπτά της αναμέτρησης.

Άγνωστο είναι αν θα επικαλεστεί η πλευρά της «Ένωσης» δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για απειλές που δέχτηκε ο διαιτητής για να αλλάξει την απόφασή του (μιας και είχε αποφασίσει αρχικά να διεξαχθεί το υπόλοιπο του ματς), καθώς δεν μπορεί να αποδειχτεί κάτι τέτοιο. Βασικό επιχείρημα της ΑΕΚ θα είναι η μη οριστική διακοπή του αγώνα Βέροια-Άρης, παρότι υπήρχαν τέσσερις μικρές διακοπές στην αναμέτρηση, ενώ πιθανολογείται πως θα χρησιμοποιηθούν ως «ατού» και κάποια άλλα αντίστοιχα γεγονότα του παρελθόντος που μπορούν να ενισχύσουν τις θέσεις της ομάδας.

Οι άνθρωποι της ΠΑΕ ΑΕΚ δεν χάνουν την ελπίδα τους, αλλά γνωρίζουν πως τα πράγματα δεν είναι απλά. Αυτό που υπολογίζουν τα αθλητικά όργανα είναι το φύλλο αγώνος και μόνο αυτό, αφού ο διαιτητής είναι ο υπεύθυνος να πάρει την απόφαση για το αν μπορεί να συνεχιστεί ή όχι ένα παιχνίδι υπό συγκεκριμένες συνθήκες. Παράλληλα όσα αναφέρει εκεί ο διαιτητής δεν χωρούν-σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία-ανταπόδειξη, συνεπώς δεν μπορούν να αμφισβητηθούν.

Η πλευρά της ΑΕΚ θα υποστηρίξει πως ο Τριτσώνης ενήργησε αυθαίρετα και λανθασμένα και για το λόγο αυτό θα παρουσιάσει και τη μήνυση που καταθέτει εναντίον του για παράβαση καθήκοντος έχοντας ως επιχείρημα κάποιες ανακρίβειες που πιστεύουν πως έχουν εντοπίσει στα γραφόμενά του στο φύλλο αγώνος.

Οπαδοί της ΑΕΚ θα είναι από νωρίς το μεσημέρι έξω από τα γραφεία που θα απολογείται η ΠΑΕ για να διαδηλώσουν και να ζητήσουν τη δικαίωση της αγαπημένης τους ομάδας. Για το λόγο αυτό έχει προβλεφτεί να ληφθούν αυστηρά μέτρα ασφαλείας, προκειμένου να μην υπάρξουν ακραίες αντιδράσεις.

Ήδη από χθες ο κόσμος της «Ένωσης» άρχισε να διαμαρτύρεται πετώντας εκατοντάδες φέιγ βολάν έξω από τα γραφεία της Σούπερ Λίγκας, της Nova και του Υπουργείου Πολιτισμού (στο οποίο υπάγεται και ο τομέας του Αθλητισμού).

Την ίδια ώρα, ο Τραϊανός Δέλλας μαζί με τους Ζήκο και Μπορμπόκη προσπαθούν να κρατήσουν τους ποδοσφαιριστές προσηλωμένους στα αγωνιστικά τους καθήκοντα. Στόχος είναι η νίκη την Κυριακή επί του Ατρομήτου στο Περιστέρι, προκειμένου να εξαντληθούν οι όποιες πιθανότητες σωτηρίας.

Άλλωστε, αν δεν κερδίσει η ΑΕΚ στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής, δεν έχει καμία ελπίδα να σωθεί, ακόμη κι αν δικαιωθεί και αποφύγει την ποινή αφαίρεσης βαθμών. Εκτός πλάνων είναι ο τραυματίας Κωνσταντόπουλος και ο τιμωρημένος Φέτσης, αλλά επανέρχονται οι Κορδέρο και Φουρτάδο που εξέτισαν τις ποινές τους.

sport-fm.gr
VN:F [1.9.22_1171]
Υπέρ 0
Κατά 0

Ετικέτες : |