Κόλπο για να αναγνωρίζετε πόσες φορές έχει παστεριωθεί το γάλα!

24-08 2013

Κόλπο για να αναγνωρίζετε πόσες φορές έχει παστεριωθεί το γάλα!

Υγεία

Ξέρετε ότι αν το γάλα στο χάρτινο μπουκάλι δεν πουληθεί στην καθορισμένη χρονική διάρκεια επιστρέφει στη βιομηχανία για να ανα-παστεριωθεί και να….ξαναγυρίσει στο σουπερμάρκετ; Απίστευτο;

Ο νόμος επιτρέπει τις μεγάλες βιομηχανίες να επαναλάβουν τη διαδικασία έως 5 φορές, κάτι που αφήνει το γάλα χωρίς γεύση και τελικά χωρίς ποιότητα και δ ιατροφική αξία.Όταν το γάλα φτάνει στο σούπερ μάρκετ για την πώληση, φέρνει έναν αριθμό στο κάτω μέρος της συσκευασίας του. Αυτό το νούμερο είναι από το 1 έως το 5. Αρκεί να αγοράζετε γάλα που φέρει έως τον αριθμό 3, δηλαδή γάλα που έχει αναπαστεριωθεί 2 φορές.

 
Σας συμβουλεύουμε να μην αγοράζετε γάλα με αριθμό 4 ή 5, γιατί η ποιότητά του έχει καταστραφεί. Αν αγοράζετε κασόνι με μπουκάλια γάλα, ο ίδιος αριθμός αναγράφεται στο κάτω μέρος του, 1 έως 5. Αν έχει τον αριθμό 1 σημαίνει ότι βγαίνει από το εργοστάσιο για πρώτη φορά, αλλά αν έχει τον αριθμό 4 σημαίνει ότι έχει ήδη γυρίσει πίσω στη βιομηχανία 3 φορές.

Την επόμενη φορά που θα αγοράσετε γάλα, κοιτάξτε στον πάτο του μπουκαλιού. Μην αγοράσετε γάλατα με αριθμό 4 ή 5, ούτε ακόμα και με 3, αν είστε λεπτομερείς στις αγορές σας.

fresco_gala_news_emeo

VN:F [1.9.22_1171]
Υπέρ 0
Κατά 0

2 Σχόλια

  1. Pingback: Κόλπο για να αναγνωρίζετε πόσες φορές έχει παστεριωθεί το γάλα! - www.infonigrita.com

  2. αυτό το θέμα είναι σαν την λερναία ύδρα, οτι και να κάνεις ξανακυκλοφορεί…. το θυμάμαι τουλάχιστον 10 χρόνια τώρα, από διάφορα μπλογκ. Τα επιστρεφόμενα κοστολογούνται στο προιον που αγοράζουμε και πετιούνται. Και εγώ αυτό θα έκανα. Αν επένδυα τόσα λεφτά στις διαφημίσεις για χτίσω όνομα, δεν θα ρίσκαρα για πενταροδεκάρες.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)