Λαβρόφ: Δεν θα είναι «τραγωδία» ο αποκλεισμός της Ρωσίας από τους G8

25-03 2014

Λαβρόφ: Δεν θα είναι «τραγωδία» ο αποκλεισμός της Ρωσίας από τους G8

Κόσμος

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο ενδεχόμενος αποκλεισμός της Ρωσίας από την Ομάδα των Οκτώ (G8) πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά κρατών του πλανήτη μετά την προσάρτηση της Κριμαίας δεν θα αποτελέσει «μεγάλη τραγωδία».

«Εάν οι εταίροι μας των δυτικών χωρών πιστεύουν ότι αυτή η σύνθεση είναι ξεπερασμένη, ας είναι» δήλωσε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Εμείς δεν εξαρτώμεθα από αυτό το σχήμα και για εμάς, δεν θα ήταν μια μεγάλη τραγωδία εάν δεν συγκληθεί η σύνοδος κορυφής» στο Σότσι, πρόσθεσε ο ίδιος.

«Η G8 αποτελεί μια ανεπίσημη ομάδα. Κανείς δε μπορεί να αποβάλει κάποιον άλλο» από αυτή, τόνισε ο Λαβρόφ, που εκπροσώπησε τη Ρωσία στη Σύνοδο Πυρηνικής Ασφάλειας αφού ο Βλαντίμιρ Πούτιν ακύρωσε τη συμμετοχή του, προσθέτοντας ότι η Ρωσία εκτιμά ότι αυτό «δεν θα είναι πρόβλημα». Εξάλλου, «όλα τα σημαντικά θέματα συζητούνται στη σύνοδο των G20», επισήμανε.

«Θα έπρεπε να αναγνωριστεί αυτό, ότι η Κριμαία έχει δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό» και ότι η απόφαση να ζητήσει την προσάρτησή της στη Ρωσία «έχει επιπτώσεις τόσο στο λαό της Κριμαίας όσο και σε εμάς», πρόσθεσε ο Λαβρόφ.

Ενώπιον των δημοσιογράφων ο Λαβρόφ δεν αποκάλυψε το περιεχόμενο της κατ’ ιδίαν συνάντησής του με τον Ουκρανό ομόλογό του Αντρέι Ντεστσίτσια που πραγματοποιήθηκε λίγο νωρίτερα.

VN:F [1.9.22_1171]
Υπέρ 0
Κατά 0