«Μισθολογική εξίσωση Ελλάδας-Βουλγαρίας σε 4 χρόνια»

4-12 2012

«Μισθολογική εξίσωση Ελλάδας-Βουλγαρίας σε 4 χρόνια»

Ελλάδα

Στο αγαπημένο του θέμα αναφέρθηκε ο βούλγαρος υπουργός Οικονομικών
 
Ερωτήσεις βουλγαρικής εφημερίδας έδωσαν αφορμή στον Βούλγαρο υπουργό Οικονομικών, Σιμεόν Ντιάνκοφ, για άλλη μια φορά να αναπτύξει το αγαπημένο του θέμα περί της υποτιθέμενης «εξίσωσης του μέσου εισοδήματος της Βουλγαρίας και της Ελλάδας σε τέσσερα – πέντε χρόνια», κατά την πρόβλεψη του.
 
«Αστειεύεστε, ότι θα φτάσουμε τους Έλληνες σε εισόδημα σε πέντε χρόνια;».
 
Σε απάντηση της ερώτησης αυτής της ημερήσιας της Σόφιας «24 ΩΡΕΣ», ο Βούλγαρος αξιωματούχος αναφέρει:
 
«Εδώ και δύο μέρες οι Έλληνες ψήφισαν και άλλη μείωση κατά 25%. Οπότε εκείνο, στο οποίο αναφέρεστε, ήδη έχει συμβεί: η δική τους μικρότερη σύνταξη έπεσε κάτω από το επίπεδο της μεγαλύτερης δικής μας. Δεν βλέπω γιατί αυτό πρέπει να αντιλαμβάνεται ως αστείο. Δείτε τα προηγούμενα χρόνια».
 
Σε παρατήρηση της συντάκτριας των «24 Ωρών», Ρουμιάνα Ντέντσεβα, ότι «πράγματι το 2008 ο συσχετισμός των συντάξεων ήταν 6 προς 1, ενώ τώρα είναι 3 προς 1 προς όφελος της Ελλάδας», ο Βούλγαρος αξιωματούχος λέει:
 
«Έ, όταν βλέπετε αυτά τα στοιχεία, δεν νομίζετε, ότι είναι ρεαλιστικό σε 4 χρόνια να εξισωθούμε; Εν μέρει χαίρομαι, επειδή όταν άρχισα να μιλάω για το θέμα αυτό πριν ένα χρόνο έλεγαν για μένα: «εκείνος ονειρεύεται». Ενώ τώρα άλλα λένε: «σιγά το κατόρθωμα να φτάσουμε τους Έλληνες. Πρέπει να κοιτάμε το μέσο όρο των Ευρωπαίων». Κι εμείς πράγματι μπορούμε πια να σκεφτόμαστε τις συγκρίσεις αυτές. Ενώ είναι αλήθεια, ότι θα «συναντηθούμε», επειδή οι Έλληνες κατεβαίνουν ραγδαία, ενώ εμείς ανεβαίνουμε».
 
«Αρκετά παράξενη λογική για έναν αντιπρόεδρο της κυβέρνησης». Με αυτήν την εκτίμηση ο παρουσιαστής του τηλεοπτικού καναλιού BTV, Βίκτορ Νικολάεφ, πρόσθεσε την εισφορά του στο «θησαυροφυλάκιο» ειρωνικών σχολίων του Τύπου, που αυξάνεται κατά κανόνα κάθε φορά που ο κ. Ντιάνκοφ αρχίζει να συλλογίζεται επί του θέματος.
 
Η συνάδελφος του κ. Νικολάεφ, παρουσιάστρια του δημοφιλούς καναλιού, Άννα Τσόλοβα, κατά την επισκόπηση του σημερινού Τύπου, πρόσθεσε εκ μέρους της, ότι «δεν βλέπω τον λόγο οι Βούλγαροι να πηδάμε από την χαρά μας, ότι θα φτάσουμε τους Έλληνες επειδή η κατάσταση των γειτόνων… επιδεινώνεται».
 
 
 
newsbeast.gr
VN:F [1.9.22_1171]
Υπέρ 0
Κατά 0