Επιδείνωση του καιρού από τα δυτικά με βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της Βόρειας Θεσσαλίας και κυρίως της Δυτικής Μακεδονίας και κατά τόπους θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη, περιμένουμε σήμερα. Τα φαινόμενα που τοπικά θα είναι έντονα, το βράδυ θα περιοριστούν στο Αιγαίο, ενώ στα ανατολικά ηπειρωτικά θα είναι κατά κανόνα ασθενή και τοπικού χαρακτήρα. 
 
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 6 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από 0 έως 12 βαθμούς στην Ήπειρο, από -2 έως 11 στη Βόρεια Ελλάδα, από -2 έως 15 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 2 έως 16 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 5 έως 15 στο Βόρειο Αιγαίο και από 9 έως 18 στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη.
 
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, ενισχυόμενοι σταδιακά σε σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις, αλλά το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις, αλλά σταδιακά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν σε μέτριους.
 
Λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν με αυξημένη πιθανότητα βροχής ή καταιγίδας μικρής διάρκειας και βελτίωση το βράδυ, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 16 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και από το βράδυ βορειοδυτικοί με ίδιες εντάσεις.
 
Νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο κατά περιόδους και λίγα χιόνια στα ορεινά, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 7 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς και σταδιακά βορειοδυτικοί ισχυροί.
 
 
 
 
 
 meteo.gr 
VN:F [1.9.22_1171]
Υπέρ 0
Κατά 0