«Να μη συμβεί στην Πορτογαλία ό,τι έγινε στην Ελλάδα»

28-11 2012

«Να μη συμβεί στην Πορτογαλία ό,τι έγινε στην Ελλάδα»

Οικονομία

Για την άσχημη κατάσταση που αντιμετωπίζει η χώρα μίλησε ο Φερνάντο Σάντος
 
Την ελπίδα του η Πορτογαλία να μη φτάσει στην κατάσταση που βρίσκεται η Ελλάδα με την ανεργία, εξέφρασε ο Φερνάντο Σάντος, μιλώντας σε συνέδριο.
 
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός περιέγραψε την άσχημη κατάσταση που βιώνει η χώρα με την κρίση και στάθηκε στο πλευρό της Ελλάδας καυτηριάζοντας την άσχημη εικόνα για τους ανθρώπους που μεταφέρεται και όπως είπε «δεν είναι πραγματική».
 
«Η χώρα υποφέρει πολύ με την οικονομική κρίση, που έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις στην Ελλάδα. Οι μισθοί έχουν μειωθεί πολύ και υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση», δήλωσε ο Σάντος.
 
«Οι Έλληνες πάντως είναι λιγότερο απαισιόδοξοι από τους Πορτογάλους, αν και στην Πορτογαλία είναι περισσότερο κατανοητό τι συμβαίνει και η κυβέρνηση προσπαθεί να λύσει τα προβλήματα γρήγορα». 
 
«Ελπίζω να μη συμβεί κάτι αντίστοιχο με την Ελλάδα, γιατί και εκεί πριν τρία χρόνια άκουγα τα ίδια πράγματα και η ανεργία από το 16% αυξήθηκε στο 25%», σημείωσε.
 
Όσο για το θέμα με την εικόνα της χώρας που έχει δημιουργηθεί, δήλωσε: «Κάποιοι με εσκεμμένο τρόπο πλήττουν τον τουρισμό της Ελλάδας μεταφέροντας μια εικόνα για τη χώρα και τους ανθρώπους που δεν είναι πραγματική».
 
Όσο για τις πιθανότητες να ξεπεραστεί η κρίση, ο τεχνικός της Εθνικής εμφανίστηκε αισιόδοξος: «Πιστεύω πάντως πως υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ. Τόσο οι Έλληνες όσο και οι Πορτογάλοι μπορούν να αντεπεξέρχονται στις δύσκολες καταστάσεις και αισιοδοξώ πως θα τα καταφέρουν». 
 
«Η οικογένεια παίζει μεγάλο ρόλο και στις δύο κοινωνίες και προσφέρει την υποστήριξή της. Αν δεν υπήρχε αυτή, η Ελλάδα θα είχε βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση εδώ και πολύ καιρό», κατέληξε.
 
 
 
 
 
 
newsbeast.gr
VN:F [1.9.22_1171]
Υπέρ 0
Κατά 0