590_f036bc8c5acc21007cab3e2a75e6d323

Το Android της Google, το κυρίαρχο λειτουργικό σύστημα για κινητά τηλέφωνα, είναι μακράν ο νούμερο ένα στόχος για επιθέσεις «κακόβουλου λογισμικού» (malware), κυρίως επειδή πολλοί χρήστες εξακολουθούν να χρησιμοποιούν παλαιότερες εκδόσεις αυτού, αναφέρεται σε μελέτη που δημοσιοποίησε το αμερικανικό υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας σε συνεργασία με το FBI.

Το Android αποτέλεσε στόχο στο 79% των περιπτώσεων εκ του συνόλου των malware απειλών το 2012, με τα γραπτά μηνύματα να αντιπροσωπεύουν το ήμισυ των κακόβουλων εφαρμογών, αναφέρεται στη μελέτη.

Η Google δεν ανταποκρίθηκε στις εκκλήσεις του πρακτορείου Reuters για σχολιασμό επί του θέματος.

Συγκριτικά, περίπου το 19% των malware επιθέσεων είχε στόχο το Symbian της Nokia και λιγότερο από 1% το iOS της Apple, τα Windows της Microsoft και το λειτουργικό της Blackberry.

Το Android συνεχίζει να αποτελεί τον «πρωταρχικό στόχο για επιθέσεις malware εξαιτίας της αυξημένης ζήτησης και της αρχιτεκτονικής ανοιχτού κώδικα», αναφέρεται στη μελέτη, η οποία απευθυνόταν στο προσωπικό της αστυνομίας, της πυροσβεστικής, των νοσοκομείων και των υπηρεσιών ασφαλείας.

VN:F [1.9.22_1171]
Υπέρ 0
Κατά 0