Ξεκίνησε η προ-συμπλήρωση του Ε1 με τους τόκους καταθέσεων

30-06 2013

Ξεκίνησε η προ-συμπλήρωση του Ε1 με τους τόκους καταθέσεων

Οικονομία

C494B0E89677482AEC153E932E6C7672

Ξεκίνησε ήδη από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών το ηλεκτρονικό φακέλωμα των τόκων καταθέσεων των φορολογούμενων.

Η διαβίβαση στοιχείων γίνεται απευθείας στη ΓΓΠΣ μέσω ασφαλούς συστήματος μεταφόρτωσης αρχείου. Τα δε στοιχεία χρησιμοποιούνται για την προ-συμπλήρωση των εντύπων Ε1 των φορολογουμένων και ειδικά για την εμφάνιση στα ηλεκτρονικά έντυπα των τόκων που ξεπερνούν τα 250 ευρώ.

Οι φορολογούμενοι με τόκους άνω των 250 ευρώ θα δουν από την επόμενη εβδομάδα στο E1 τους τόκους που θα περάσει η ΓΓΠΣ.

Οι τράπεζες, συμπεριλαμβανομένων και των υποκαταστημάτων αλλοδαπών πιστωτικών ιδρυμάτων, καθώς και οι υπηρεσίες παροχής επενδυτικών υπηρεσιών έχουν ήδη διαβιβάσει στη ΓΓΠΣ καταστάσεις σε ηλεκτρονικό αρχείο, με τα στοιχεία των δικαιούχων−συνδικαιούχων (όνομα, επώνυμο και Α.Φ.Μ.), το ποσό των πιστωτικών και χρεωστικών τόκων καταθέσεων και repos που απέκτησαν κατά το προηγούμενο έτος, καθώς και το ποσό του φόρου που παρακρατήθηκε.

Οι τράπεζες και οι εταιρείες επενδυτικών υπηρεσιών θα διατηρούν τα στοιχεία που αποστέλλουν στη ΓΓΠΣ στη μορφή με την οποία τα αποστέλλουν, για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 15 εργάσιμων ημερών. Το υπουργείο Οικονομικών θα διατηρεί τα στοιχεία αυτά για χρονικό διάστημα έξι ετών.

VN:F [1.9.22_1171]
Υπέρ 0
Κατά 0

Ετικέτες : |


Πηγή : newsbeast.gr