Ξεκινούν και πάλι από αύριο τα δρομολόγια λεωφορείων του ΚΤΕΛ

28-11 2012

Ξεκινούν και πάλι από αύριο τα δρομολόγια λεωφορείων του ΚΤΕΛ

Τοπικά Νέα

Κανονικά θα κυκλοφορούν τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ την 1η Δεκεμβρίου
 
Ξεκινούν και πάλι από αύριο τα δρομολόγια των λεωφορείων του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, τα οποία σταμάτησαν την περασμένη Δευτέρα λόγω έλλειψης κονδυλίων για την αγορά πετρελαίου κίνησης, ενώ κανονικά θα κυκλοφορούν και τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ και μετά την 1η Δεκεμβρίου.
 
Όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Μαργαριτόπουλος, ύστερα από επαφές με τις εταιρίες πετρελαίων βρέθηκε λύση και τα λεωφορεία επιστρέφουν στους δρόμους για να εξυπηρετήσουν τους κατοίκους των 50 και πλέον χωριών του νομού.
 
«Πήραμε μία πίστωση χρόνου από τις εταιρίες που μας προμηθεύουν καύσιμα μέχρι να βρούμε τα χρήματα. Έτσι, ξεκινάμε και πάλι από αύριο τα δρομολόγια για να μην ταλαιπωρείται ο κόσμος», δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο κ.Μαργαριτόπουλος.
 
Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, νωρίτερα είχε συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο Βόλβης, παρουσία και της διοίκησης του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, και αποφάσισε ομόφωνα να προσφύγει στη δικαιοσύνη εάν δεν κινηθούν τα λεωφορεία. 
 
«Είναι απαράδεκτο να εμποδίζεται η μετακίνηση των πολιτών σε νοσοκομεία, κέντρα υγείας και δημόσιες υπηρεσίες. Ιδιαίτερα η παρεμπόδιση της μεταφοράς των εργαζομένων σε χώρους εργασίας, σε μία τόσο δυσχερή οικονομικά περίοδο, αποτελεί απίστευτη αντικοινωνική ενέργεια», είπε ο δήμαρχος Βόλβης, Δημήτρης Γαλαμάτης.
 
Παρών στη συνεδρίαση ήταν και ο αντιδήμαρχος του δήμου Λαγκαδά, Στέλιος Σισκούδης, που ανέφερε ότι και ο δήμος Λαγκαδά θα συνυπογράψει οποιαδήποτε νομική ενέργεια που θα προασπίζει τα δικαιώματα των κατοίκων.
 
Εξάλλου, δεν θα σταματήσουν ούτε τα δρομολόγια του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) από την 1η Δεκεμβρίου, μετά από επαφές που είχε ο πρόεδρος του Οργανισμού, Χρήστος Στεφανίδης, με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών. Εξασφαλίστηκε δάνειο από την Εθνική Τράπεζα ώστε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι και να διατεθούν χρήματα και για καύσιμα.
 
 
 
 
newsbeast.gr
VN:F [1.9.22_1171]
Υπέρ 0
Κατά 0