Οι άνθρωποι που έπρεπε να είχαν κερδίσει Νόμπελ Ειρήνης

11-04 2013

Οι άνθρωποι που έπρεπε να είχαν κερδίσει Νόμπελ Ειρήνης

Life style

nobel21Πολέμησαν για τα ανθρώπινα δικαιώματα, έδωσαν μια ακόμη ευκαιρία στην αξιοπρέπεια, θέλησαν ένα καλύτερο αύριο, έγιναν πρότυπα σε όλο τον κόσμο.

Όμως δεν κράτησαν στα χέρια τους ποτέ ένα Νόμπελ.

Eleanor Roosevelt

Η Eleanor Roosevelt είχε τεράστιο έργο να επιδείξει, κυρίως για την προσπάθειά της να αναγνωρίσουν οι ΗΠΑ τα Ηνωμένα Έθνη. Εργάστηκε σκληρά για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ιδρύοντας το τμήμα των Δικαιωμάτων στα Ηνωμένα Έθνη και έγραψε την Οικουμενική Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ενώ στήριξε όσο λίγοι τον αγώνα για τα δικαιώματα του πολίτη.

Mahatma Gandhi

Δεν χρειάζεται κανείς να πει πολλά για το έργο του Gandhi. Είναι ο άνθρωπος που οδήγησε την Ινδία στην ελευθερία, που ενέπνευσε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και επηρέασε χιλιάδες κινήματα παγκοσμίως.

Corazon Aquino

 

Η Corazon Aquino ήταν η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στην Ασία, και συγκεκριμένα στις Φιλιππίνες. Ήταν παγκοσμίως γνωστή υπερασπίστρια της δημοκρατίας, της ειρήνης και της χειραφέτησης των γυναικών. Υπηρέτησε ως 11η πρόεδρος από το 1986 ως το 1992.

Ken Saro-Wiwa

 

O Saro-Wiwa ήταν για τη Νιγηρία ό,τι ο Gandhi για την Ινδία. Έδωσε αγώνα κατά του ρατσισμού και ίδρυσε μια οργάνωση για τη βελτίωση της ζωης των ανθρώπων. Οργάνωσε ειρηνικές διαδηλώσεις ενάντια στην εκμετάλλευση της χώρας του λόγω του πετρελαίου. Συνελήφθη από τις στρατιωτικές αρχές ως εχθρός της χώρας και απαγχονίστηκε.

Vaclav Havel

Ο Vaclav Havel ήταν ο τελευταίος πρόεδρος της Τσεχοσλοβακίας και ο πρώτος της Τσεχίας. Πολέμησε για τα ανθρώπινα δικαιώματα και ήταν από τους βασικούς της ομάδας της Άνοιξης της Πράγας, έτσι ώστε να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα φιλελευθεροποίησης και εκδημοκρατισμού στη χώρα το 1968.

VN:F [1.9.22_1171]
Υπέρ 0
Κατά 0