Οι γυναίκες μυρίζουν… τα ανδρικά συναισθήματα!

20-12 2012

Οι γυναίκες μυρίζουν… τα ανδρικά συναισθήματα!

Life style

Έμφυτη ικανότητα στις γυναίκες ανακάλυψαν Ολλανδοί ερευνητές, η οποία βοηθά τις γυναίκες να καταλαβαίνουν τα συναισθήματα των ανδρών μέσω της οσμής που αναδύει ο ιδρώτας τους!
Οι επιστήμονες στο Πανεπιστημίου της Ουτρέχτης ζήτησαν από άνδρες εθελοντές να παρακολουθήσουν ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές και κατά τη διάρκεια του θεάματος συνέλεξαν τον ιδρώτα τους. Αυτόν τον ιδρώτα μύρισαν οι γυναίκες και τους ζητήθηκε να αναγνωρίσουν τα συναισθήματα που είχαν οι άνδρες όταν παρήγαν τον ιδρώτα.
Οι άνδρες που είχαν παρακολουθήσει θρίλερ παρήγαν ιδρώτα που πρόδιδε το αίσθημα του φόβου.
Εκείνοι που είχαν παρακολουθήσει ταινίες ή τηλεοπτικές εκπομπές με αποκρουστικό ή αηδιαστικό περιεχόμενο παρήγαν ιδρώτα με άλλη οσμή.
Κάποια από τα συναισθήματα του ανθρώπου είναι όντως ανιχνεύσιμα μέσω της χημείας και οι γυναίκες αναγνώριζαν τα συναισθήματα αυτά! Το πρόσωπο των γυναικών που οσμίζονταν τον «φοβισμένο ιδρώτα» αποκτούσε φοβισμένες εκφράσεις, ενώ τα μάτια τους έπαιζαν νευρικά . Στις «αποκρουστικές οσμές» οι εκφράσεις και οι κινήσεις του προσώπου των γυναικών εμφάνιζαν σημάδια αηδίας.
Όπως λένε οι επιστήμονες, οι διαφορετικές μυρωδιές έχουν λόγο που υπάρχουν και που αναγνωρίζονται – ο φόβος θα μπορούσε να μεταδίδεται ανάμεσα στους ανθρώπους ως ένα σύστημα ειδοποίησης για την ύπαρξη άμεσου κινδύνου και η αηδία ως ένα σύστημα ειδοποίησης για την παρουσία επικίνδυνων ουσιών.
VN:F [1.9.22_1171]
Υπέρ 0
Κατά 0