Οι τελευταίες πληροφορίες για τον ανασχηματισμό

24-06 2013

Οι τελευταίες πληροφορίες για τον ανασχηματισμό

Πολιτική

anasximatismos_news_emeo

Σήμερα το βράδυ ή το αργότερο αύριο το πρωί αναμένεται να ανακοινωθούν τα ονόματα των προσώπων που θα συνθέσουν την νέα κυβέρνηση.

Πάντως, σύμφωνα με το MEGA, κανένας  δεν έχει λάβει τηλεφώνημα από τον Πρωθυπουργό.

 

Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι το υπουργείο Εξωτερικών θα αναλάβει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος θα αναλάβει και θέση αντιπροέδρου της κυβέρνησης. Μια τέτοια κίνηση, ενδέχεται να μετακινήσει τον Δημήτρη Αβραμόπουλο στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

 

Το ζήτημα είναι ποιο ρόλο θα αναλάβει ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, τον οποίο οι πληροφορίες θέλουν να παραμένει στην κυβέρνηση. Σε ότι αφορά το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στο Μέγαρο Μαξίμου λένε ότι πρέπει το νέο σχήμα να συμπληρωθεί με ένα πρόσωπο που δεν θα υπολογίζει το πολιτικό κόστος και θα προχωρήσει στο πρόγραμμα της κινητικότητας με βάση την αξιολόγηση. Καταρχήν γινόταν συζήτηση, σύμφωνα με το MEGA, για ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής με ακαδημαϊκές περγαμηνές, όμως τις τελευταίες ώρες γίνεται κουβέντα για έναν πολιτικό δημοφιλή, υπουργό της ΝΔ της προηγούμενης κυβέρνησης που θα έχει τη διάθεση να αναλάβει αυτό το πόστο.

Αμετακίνητο σύμφωνα με το MEGA, παραμένει το οικονομικό επιτελείο, καθώς και οι:

Κ. Αρβανιτόπουλος, Κ. Χατζηδάκης και Ο. Κεφαλογιάννη. Σύμφωνα με τον ALPHA, αμετακίνητος είναι και Νίκος Δένδιας ενώ υπό απομάκρυνση είναι ο Γιάννης Βρούτσης, αν και κάποιες τελευταίες πληροφορίες τον θέλουν να παραμένει στο κυβερνητικό σχήμα από άλλο πόστο.

 

Από το Μέγαρο Μαξίμου προωθούνται προς τη Γ.Γ της κυβέρνησης και είναι στο τελικό στάδιο της επεξεργασίας τα προεδρικά διατάγματα για τη διαίρεση των υπερυπουργείων, Παιδείας και Ανάπτυξης, τα οποία επιστρέφουν στην παλαιά τους μορφή.

 

Σύμφωνα με το MEGA, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει πει στον Αντώνη Σαμαρά ποια πρόσωπα σκέφτεται και σε ποια υπουργεία. Στο ΠΑΣΟΚ μιλούν για 15 στελέχη που θα διοχετευτούν σε 5-6 υπουργεία. Συγκεκριμένα, κάνουν λόγο για τοποθέτηση του Γιάννη Μανιάτη στο ΥΠΕΚΑ και του Πάρι Κουκουλόπουλο στο υπ.Εσωτερικών, για το οποίο ακούγεται και το όνομα της Φώφης Γεννηματά. Στο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης παραμένει απ” ότι φαίνεται ο Γιάννης Τσαυτάρης, ενώ υπό υπουργοποίηση είναι ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης το όνομα του οποίου ακούγεται για το νέο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών που θα δημιουργηθεί από το «σπάσιμο» του υπερυπουργείου Ανάπτυξης.  Το όνομά του πάντως ακούστηκε και για το υπ. Υγείας και για το υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Επίσης, σύμφωνα με το MEGA, ο υφυπουργός που θα χειριστεί το θέμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης θα είναι από το ΠΑΣΟΚ, από το οποίο υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση. Ακούγεται το όνομα του Παντελή Καψή, ωστόσο δεν έχει «κλειδώσει».

VN:F [1.9.22_1171]
Υπέρ 0
Κατά 0