Ο Μαδούρο «πάγωσε» τις σχέσεις με τον Παναμά

6-03 2014

Ο Μαδούρο «πάγωσε» τις σχέσεις με τον Παναμά

Πολιτική

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας ανακοίνωσε ότι διέκοψε τις πολιτικές-διπλωματικές σχέσεις και πάγωσε τις εμπορικές σχέσεις της χώρας του με τον Παναμά, μετά την προσπάθεια της κυβέρνησης του Παναμά να ζητήσει σύγκλιση του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών για να συζητηθεί το θέμα των βίαιων διαδηλώσεων στη Βενεζουέλα..

«Πριν από την συνωμοσία που ξεκίνησε η κυβέρνηση του Παναμά μέσω του πρέσβη της στην Ουάσιγκτον και στον ΟΑΚ (Οργανισμός Αμερικανικών Κρατών), αποφάσισα να διακόψω τις πολιτικές και διπλωματικές σχέσεις με την κυβέρνηση του Παναμά και να παγώσω όλες τις εμπορικές σχέσεις », δήλωσε ο Μαδούρο κατά τη διάρκεια τελετής για τον εορτασμό της πρώτης επετείου από το θάνατο του Ούγκο Τσάβες στο Καράκας.

«Κανείς δεν πρέπει να συνωμοτεί ζητώντας την παρέμβαση εναντίον της χώρας μας, φτάνει πια! Καλώ τους πολίτες να ενωθούν», δήλωσε ο πρόεδρος Μαδούρο.

Κατόπιν αιτήματος της κυβέρνηση του Παναμά, ο ΟΑΚ που εδρεύει στην Ουάσιγκτον, θα συγκληθεί την Πέμπτη σε επίπεδο μόνιμων αντιπροσώπων, για να αποφασιστεί η σύγκλιση των υπουργών Εξωτερικών που θα προσπαθήσουν να βρουν λύσεις στο κίνημα διαδηλώσεων στη Βενεζουέλα. «Το Μόνιμο Συμβούλιο του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών, με απόφαση της προεδρίας του, θα συγκληθεί την Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014», ανακοίνωσε ο οργανισμός.

Στο Καράκας κατά τη διάρκεια τελετής προς τιμήν του Ούγκο Τσάβες , ο πρόεδρος Μαδούρο προειδοποίησε όμως ότι δεν θα ανεχθεί οποιαδήποτε παρέμβαση στις υποθέσεις της Βενεζουέλας από τον ΟΑΚ. «Θα απαντήσω σε κάθε προσπάθεια παρέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις της Βενεζουέλας, δεν δέχομαι παρεμβάσεις στη χώρα μου», τόνισε.

Οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στη Βενεζουέλα κατά της κυβέρνησης του προέδρου Μαδούρο την οποία η αντιπολιτευόμενοι θεωρούν υπεύθυνη για την ανασφάλεια, για το ρεκόρ πληθωρισμού και τις ελλείψεις σε βασικά προϊόντα, άφησαν πίσω τους 18 νεκρούς και 260 τραυματίες, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

VN:F [1.9.22_1171]
Υπέρ 0
Κατά 0