Ο ΟΗΕ αξιολογεί θετικά τη συμβολή της Τουρκίας στο Κυπριακό

27-11 2012

Ο ΟΗΕ αξιολογεί θετικά τη συμβολή της Τουρκίας στο Κυπριακό

Κόσμος

 

Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν ετοιμάσει έκθεση με τις πρωτοβουλίες των δύο πλευρών
 
 

 
 
Θετική χαρακτήρισαν οι αξιωματούχοι των Ηνωμένων Εθνών τη συμβολή του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη λύση του Κυπριακού, παρά τις αντίθετες εκτιμήσεις της Ελληνοκυπριακής πλευράς.
 
Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, μιλώντας στο τουρκικό τύπο, τόνισε ότι τα Ηνωμένα Έθνη δεν συμμερίζονται τις εκτιμήσεις της Ελληνοκυπριακής πλευράς, σύμφωνα με τις οποίες η Άγκυρα δεν επιθυμεί λύση.
 
«Σε αυτό το σημείο δεν συμφωνούμε. Τα Ηνωμένα Έθνη εκτιμούν τόσο τις προσπάθειες της Άγκυρας, όσο και του κ. Ερντογάν» προσωπικά φέρεται να δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος στην εφημερίδα Μιλιέτ.
 
«Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν ετοιμάσει έκθεση για τις επαφές που έγιναν τα τελευταία τέσσερα χρόνια, στην οποία καταγράφονται χρονολογικά οι πρωτοβουλίες και των δύο πλευρών. Η έκθεση αυτή θα παρουσιαστεί και στις δύο πλευρές μετά τις εκλογές (στην Κυπριακή Δημοκρατία)».
 
Οι ίδιες πηγές σχολιάζοντας το γεγονός ότι ο πρέσβης της Τουρκίας δεν κλήθηκε στη δεξίωση του ειδικού απεσταλμένου του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αλεξάντερ Ντάουνερ, είπε: «Τα Ηνωμένα Έθνη δεν έχουν πρόβλημα με τον αξιότιμο κ. Ακτσά. Ορισμένοι ωστόσο πρέσβεις διαπιστευμένοι στην Κυπριακή Δημοκρατία , λένε πως "αν έρθει ο πρέσβης της Τουρκίας δεν θα έρθουμε εμείς γιατί αυτό θα ανοίξει τον δρόμο για την αναγνώριση του βορρά"».
 
 
 
 
 
newsbeast.gr
VN:F [1.9.22_1171]
Υπέρ 0
Κατά 0