«Παγώνουν» οι διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-ΕΕ για τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου

5-10 2013

«Παγώνουν» οι διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-ΕΕ για τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου

Κόσμος

7E8B513E1EB4C1021BBE979DA4819F3A

Οι ΗΠΑ ανέβαλαν τις διαπραγματεύσεις για την επίτευξη μιας συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου με την Ευρωπαϊκή Ένωση εξαιτίας της μερικής παράλυσης της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, όπως ανακοίνωσε σήμερα ένας αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης.

Ο εκπρόσωπος των ΗΠΑ για το εμπόριο Μάικλ Φρόμαν συνομίλησε τηλεφωνικά με τον ευρωπαίο επίτροπο Εμπορίου Κάρελ ντε Χουχτ για να τον ενημερώσει ότι οι αμερικανοί αξιωματούχοι δεν θα μπορέσουν να μεταβούν στις Βρυξέλλες την επόμενη εβδομάδα, όπως ήταν προγραμματισμένο, λόγω της μερικής διακοπής της λειτουργίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η υπηρεσία του Φρόμαν, που είναι γνωστή με το ακρωνύμιο USTR.

«Η USTR θα συνεργαστεί με την (Ευρωπαϊκή) Επιτροπή για την κατάρτιση ενός εναλλακτικού σχεδίου εργασίας, το οποίο θα μπορέσει να τεθεί σε εφαρμογή μόλις τερματιστεί η παράλυση της αμερικανικής κυβέρνησης», προσθέτει η ανακοίνωση.

Ο Ντε Χουχτ σημείωσε σε ανακοίνωσή του ότι η ακύρωση της συνάντησης «σε καμία περίπτωση δεν μας αποσπά την προσοχή από τον στόχο της επίτευξης μιας φιλόδοξης συμφωνίας εμπορίου και επενδύσεων».

Εξάλλου, όπως επισήμανε ο ίδιος, οι αμερικανοί αξιωματούχοι τον διαβεβαίωσαν ότι θα τον ενημερώσουν «αμέσως μόλις αυτό καταστεί δυνατόν» για το πότε θα επαναληφθούν οι διαπραγματεύσεις.

VN:F [1.9.22_1171]
Υπέρ 0
Κατά 0