Πυροβολισμούς δέχτηκε τουρίστας στο Ρίο ντε Τζανέιρο

1-06 2013

Πυροβολισμούς δέχτηκε τουρίστας στο Ρίο ντε Τζανέιρο

Κόσμος

32874AC65EE6E3580334D4BC722182F5

Ένας Γερμανός τουρίστας πυροβολήθηκε και τραυματίστηκε σοβαρά στο στομάχι σε μία από τις λιγότερο αναπτυγμένες περιοχές της Βραζιλίας, στην οποία έμποροι ναρκωτικών εξακολουθούν να έχουν τον έλεγχο.

Ο Φρανκ Ντανιέλ Μπέντζαμιν, 25 ετών, πυροβολήθηκε στην πόλη Ροσίνχα, νότια του Ρίο ντε Τζανέιρο, ανακοίνωσαν οι αστυνομικές αρχές. Ένας κάτοικος της περιοχής τον σήκωσε και τον μετέφερε στο κοντινότερο αστυνομικό τμήμα, από όπου και διακομίστηκε σε νοσοκομείο με σοβαρό τραύμα στο στομάχι.

Ο πυροβολισμός του νεαρού προστίθεται σε ένα πρόσφατο κύμα βίας που έχει πλήξει το Ρίο, όπως η βίαιη απαγωγή και ο βιασμός μιας Αμερικανίδας τουρίστριας.

Οι βίαιες δράσεις πριν από την έναρξη του Παγκόσμιου Κυπέλλου 2014, έχουν εγείρει τις ανησυχίες σχετικά με το αν η πόλη έχει τη δυνατότητα να ελέγξει το έγκλημα και να διασφαλίσει την προστασία των επισκεπτών. Τον Ιούλιο, εκατοντάδες χιλιάδες καθολικοί αναμένεται να επισκεφτούν το Ρίο ώστε να δουν από κοντά τον Πάπα Φραγκίσκο, στο πρώτο ταξίδι του που θα πραγματοποιήσει στη χώρα ως ο νέος ποντίφικας.

Αστυνομική πηγή δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι ο Γερμανός πυροβολήθηκε σε μια από τις «φτωχογειτονιές» της πόλης, όπου οι έμποροι ναρκωτικών είναι ανεξέλεγκτοι με αποτέλεσμα οι τουρίστες σπάνια να επισκέπτονται την περιοχή. Ένας φίλος του θύματος, ο οποίος βρισκόταν μαζί του τη στιγμή της επίθεσης, είπε στους αστυνομικούς ότι ένας ένοπλος εμφανίστηκε ξαφνικά από ένα σκοτεινό σοκάκι και πυροβόλησε όταν οι δύο νεαροί προσπάθησαν να τρέξουν για να ξεφύγουν.

VN:F [1.9.22_1171]
Υπέρ 0
Κατά 0