Πόσοι γονείς παρακολουθούν τα παιδιά τους στο διαδίκτυο

15-01 2013

Πόσοι γονείς παρακολουθούν τα παιδιά τους στο διαδίκτυο

Τεχνολογία

590_339c90c5e24c23168e189b390ca8db93Το ποσοστό των γονέων που παρακολουθούν, μέσω της τους «επιγραμμικής παρακολούθησης» (online monitoring), τη διαδικτυακή δραστηριότητα των παιδιών τους «αγγίζει» το 43%, σύμφωνα με νέα μελέτη της Microsoft, που δόθηκε στη δημοσιότητα.


Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε πέντε χώρες, που συγκαταλέγονται ανάμεσα σε εκείνες με τους μεγαλύτερους πληθυσμούς παγκοσμίως. Πιο συγκεκριμένα, για τις ανάγκες της δημοσκόπησης ρωτήθηκαν γονείς από την Κίνα, την Ινδία, τη Βραζιλία, τις ΗΠΑ και τη Γαλλία.

Συνολικά, περισσότεροι από 7.000 γονείς, με παιδιά ηλικίας 5 έως 15 ετών, έλαβαν μέρος στην έρευνα. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που γνωστοποιήθηκαν, το 45% των γονιών επιλέγει να βάζει περιορισμούς αντί να παρακολουθεί τη διαδικτυακή δραστηριότητα των παιδιών.

Επιπλέον, οι γονείς προτιμούν να βάζουν πιο πολλούς περιορισμούς σε παιδιά μικρότερης ηλικίας, ενώ επιλέγουν να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα των μεγαλύτερης ηλικίας παιδιών.

Σύμφωνα με τη νέα έρευνα, οι γονείς θέλουν πιο ευέλικτα εργαλεία που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της διαρκώς εξελισσόμενης ψηφιακής ζωής. Κατά τη Microsoft, η νέα τάση που προκύπτει είναι ότι οι γονείς επιθυμούν μια ισορροπημένη διαχείριση του ζητήματος, που συνδυάζει την παρακολούθηση της διαδικτυακής δραστηριότητας με το φιλτράρισμα περιεχομένου.

 

 

 

ΑΜΠΕ

VN:F [1.9.22_1171]
Υπέρ 0
Κατά 0