Π.Σκοτινιώτης: Η υπόθεση της Πράξης Εφαρμογής Αγ.Παρασκευής  απαιτεί υπευθυνότητα

22-07 2013

Π.Σκοτινιώτης: Η υπόθεση της Πράξης Εφαρμογής Αγ.Παρασκευής απαιτεί υπευθυνότητα

Τοπικά Νέα


Με αφορμή ανακοίνωση του Εξωραϊστικού-Πολιτιστικού Συλλόγου Αγ.Παρασκευής για το θέμα της Πράξης Εφαρμογής της συνοικίας, ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης επισημαίνει σε δήλωσή του τα ακόλουθα:
«Με λύπη διαβάσαμε στον τοπικό Τύπο το «πολεμικό ανακοινωθέν» του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου της Αγ. Παρασκευής, περί δήθεν τελεσιγράφων του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ.Ν.Μόσχου, σε σχέση με τη δήλωσή του για την υπόθεση της Πράξης Εφαρμογής και την πρόσφατη παρέμβαση της Υφυπουργού κας Ζ.Μακρή στον Γ.Γ. του ΥΠΕΚΑ κ. Σ.Αλεξιάδη.
Στη συγκεκριμένη ανακοίνωση οι εκπρόσωποι του Συλλόγου ευχαριστούν την κα Υφυπουργό, αλλά και προσωπικά όλους τους βουλευτές του νομού, συμπεριλαμβανομένου και αυτού της Χρυσής Αυγής, για τις προσπάθειες και τις παρεμβάσεις τους, ενώ εκτοξεύουν πυρά κατά του Αντιδημάρχου Πολεοδομίας και της Δημοτικής Αρχής, καλώντας τους να συνεργαστούν μαζί τους.
Το παράδοξο και η αποθέωση του παραλογισμού είναι ότι η δημοτική αρχή, έχοντας αναγνωρίσει την κοινωνική διάσταση του προβλήματος και την ανάγκη δίκαιης και κοινωνικά αποδεκτής λύσης και ενώ από την πρώτη στιγμή εμπράκτως και στοιχειοθετημένα :
- παρεμβαίνει στο ΥΠΕΚΑ, με συγκεκριμένα έγγραφα και αλληλογραφία
- θέτει το θέμα σε όλες τις συναντήσεις του Δημάρχου και Αντιδημάρχου με πολιτικά και υπηρεσιακά στελέχη του ΥΠΕΚΑ
- κανονίζει ειδική συνάντηση για το θέμα αυτό με διευθυντικά στελέχη του ΥΠΕΚΑ, από κοινού με τους εκπροσώπους του Συλλόγου, τους δικηγόρους του, με τον μελετητή κλπ
- χαράζει από αρχές του 2011 συγκεκριμένη στρατηγική για το θέμα, η οποία αποτυπώνεται σε αναλυτικότατη πρόταση νόμου, που αποστέλλεται στο Υπουργείο τον Αύγουστο του 2012 για προώθηση της, καθώς και στους βουλευτές του νομού
- καθυστερεί τη διαδικασία της κύρωσης επί 2,5 χρόνια τώρα, με όλες τις συνέπειες που μπορεί να έχουν οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί και αιρετοί παράγοντες του Δήμου, προκειμένου να προωθηθεί η αναφερόμενη πρόταση νόμου
- διατυπώνει τη θέση της σε όλες τις δημόσιες τοποθετήσεις για το θέμα, χωρίς να αποκρύψει ποτέ τη στάση της ή να «παίζει σε πολλά ταμπλό» ή να δεσμευθεί για κάτι διαφορετικό
- συναντιέται ανά τακτικά χρονικά διαστήματα με εκπροσώπους του Συλλόγου, με τους οποίους συζητάει με απόλυτη ειλικρίνεια για τις προθέσεις και την τακτική της
- ενημερώνει τον Πρόεδρο του Συλλόγου σε τακτική βάση για κάθε εξέλιξη ή επαφή που πραγματοποιείται με το ΥΠΕΚΑ, αναφορικά με το θέμα,
ξαφνικά τοποθετείται από τον Σύλλογο της Αγ. Παρασκευής σε θέση, δήθεν, αντιδίκου και «αντιπάλου» του, καλούμενη μάλιστα να συμπαραταχθεί με τους «συμμάχους» του Συλλόγου!
Η αντιφατική και ακατανόητη αυτή στάση φαίνεται πως βολεύει ορισμένους από τους εκπροσώπους του Συλλόγου, καθώς προφανής πρόθεσή τους είναι να δυναμιτίσουν το κλίμα και να δημιουργήσουν συνθήκες αντιπαράθεσης και αντιδικίας, με στόχο τη διαιώνιση του θέματος στο διηνεκές, ενόψει και του χρόνου των δημοτικών εκλογών. Ωστόσο η σύνθετη αυτή υπόθεση δεν μπορεί να λυθεί με αυτόν τον παρωχημένο, παλαιοκομματικής εμπνεύσεως, τρόπο.
Η Δημοτική Αρχή δεν στέλνει τελεσίγραφα σε κανέναν και δεν αντιπαρατίθεται, αντιθέτως προσπαθεί να προασπίσει το δημοτικό συμφέρον σε μια ακόμη δύσκολη υπόθεση που κληρονόμησε από το παρελθόν. Από την πλευρά μας είμαστε απολύτως ξεκάθαροι, δεν καταφεύγουμε σε ανέξοδο λαϊκισμό και έχουμε θέσει πολύ συγκεκριμένο στόχο, ο οποίος δεν είναι άλλος παρά η ψήφιση της συγκεκριμένης τροπολογίας. Κάναμε ολοκληρωμένη -ακόμη και νομοτεχνική- επεξεργασία, παρότι αυτό προφανώς και υπερβαίνει τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες μας. Δώσαμε έτοιμη δουλειά στο ΥΠΕΚΑ και στους βουλευτές. Γι’ αυτή τη δουλειά, για την οποία μάλιστα στο ΥΠΕΚΑ εκφράζονται με τον πιο κολακευτικό τρόπο θεωρώντας την υποδειγματική, σε τοπικό επίπεδο κάποιοι εκτοξεύουν κατηγορίες.
Γι’ άλλη μια φορά εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για τις δηλώσεις του κ. Αλεξιάδη, ο οποίος βλέπει θετικά την αναφερόμενη τροποποίηση που ο Δήμος σχεδίασε, αποτύπωσε, αιτιολόγησε, συνέταξε, προώθησε και επιμένει. Με ικανοποίηση, επίσης, αντιμετωπίζουμε και τις παρεμβάσεις των βουλευτών, οι οποίοι, εφόσον πράγματι στηρίζουν τη νομοθετική ρύθμιση που έχουμε επεξεργαστεί, δεν έχουν παρά να την καταθέσουν το αμέσως επόμενο διάστημα με τη μορφή τροπολογίας και να αξιώσουν την υπερψήφισή της από τις κοινοβουλευτικές ομάδες στις οποίες ανήκουν.
Θυμίζουμε, πάντως, ότι ανάλογες ενθαρρυντικές δηλώσεις από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΚΑ έχουν γίνει και στο παρελθόν, ωστόσο από την κατάθεση της συγκεκριμένης πρότασής μας έχουν παρέλθει 11 ολόκληροι μήνες. Η καθυστέρηση, όμως, στην επίλυση της υπόθεσης αυτής, δεν μπορεί να συνεχίζεται στο διηνεκές, εις βάρος της πόλης και συμπολιτών μας.

VN:F [1.9.22_1171]
Υπέρ 0
Κατά 0