Σε κρίση η ενότητα της Ισπανίας

25-11 2012

Σε κρίση η ενότητα της Ισπανίας

Κόσμος

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα Κυριακή οι Καταλανοί, για να εκλέξουν τον πιθανότατα υπέρ της ανεξαρτησίας τους ηγέτη, ο οποίος θα δοκιμάσει την ενότητα της Ισπανίας σε μια δύσκολη στιγμή, κατά την οποία η χώρα είναι βυθισμένη στην οικονομική κρίση.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι τα δύο τρίτα των ψηφοφόρων θα ψηφίσουν τα τοπικά κόμματα, είτε της δεξιάς, είτε της αριστεράς. Και οι δύο πολιτικοί σχηματισμοί πάντως, έχουν ταχθεί υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας, από την Ισπανία

Ο Καταλανός πρόεδρος Αρτούρ Μας, πιθανόν θα κερδίσει την επανεκλογή του, καθώς το κόμμα που τον υποστηρίζει, προβλέπεται ότι θα κερδίσει την πλειοψηφία στη περιφερειακή συνέλευση, ή Βουλή όπως την αποκαλούν οι Καταλανοί, καταλαμβάνοντας περίπου 62 έως 64 έδρες, σε σύνολο 135 εδρών.

Στην Καταλονία η απογοήτευση εξ αιτίας των υψηλών ποσοστών ανεργίας και της βαθιάς ύφεσης, τροφοδότησε εσχάτως την αυτονομιστική αναζωπύρωση. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν για πρώτη φορά, ότι πάνω από τους μισούς ψηφοφόρους επιθυμούν να «ξεφύγουν» από την Ισπανία.

 

 

enikos.gr

VN:F [1.9.22_1171]
Υπέρ 0
Κατά 0