Τέλος στη χρήση κάνναβης σε σχολεία και παιδικές χαρές…

14-12 2012

Τέλος στη χρήση κάνναβης σε σχολεία και παιδικές χαρές…

Life style

Ένα νέο μέτρο θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά από τη νέα χρονιά στο δήμο του Άμστερνταμ, όπου θα απαγορευτεί και επισήμως η χρήση της κάνναβης στα… σχολεία και τις παιδικές χαρές.
Εκπρόσωπος της δημαρχίας, η Ίρις Ρέσεφ, είπε ότι θα απαγορευτεί επισήμως η χρήση της ινδικής κάνναβης εντός και γύρω από τα σχολεία του Άμστερνταμ, υπογραμμίζοντας ότι το νέο μέτρο θα τεθεί σε εφαρμογή από τον Ιανουάριο.
Μολονότι η χρήση κάνναβης απαγορεύεται ήδη σε πολλά σχολεία σε όλη τη χώρα το Άμστερνταμ είναι η πρώτη πόλη που λαμβάνει και επισήμως μια τέτοια απόφαση καθολικής ισχύος. Ο Έμπερχαρντ φαν ντερ Λάαν, ο δήμαρχος της πόλης, διαβεβαίωσε το δημοτικό συμβούλιο ότι ο στόχος είναι να στηριχθούν τα σχολεία που είχαν ήδη εφαρμόσει ανάλογα μέτρα.
Η κατοχή και πώληση ναρκωτικών ουσιών είναι παράνομη στην Ολλανδία. Ωστόσο από το 1976 επιτρέπεται η πώληση κάνναβης (μέχρι 5 γραμμάρια κατ” άτομο) και η κατανάλωσή της στα coffee-shops.
Σύμφωνα με την Ρέσεφ, ο νέος δημοτικός κανονισμός θα βοηθήσει τους διευθυντές των σχολείων και τους καθηγητές να εφαρμόσουν την απαγόρευση αφού θα μπορούν στο εξής να καλούν την αστυνομία για να συλλάβει τους παραβάτες. Για τη χρήση ινδικής κάνναβης μέσα ή κοντά σε ένα σχολείο μπορεί να επιβάλλεται πρόστιμο ή υποχρεωτική κοινωνική εργασία, εξήγησε η εκπρόσωπος του δήμου.
Η χρήση κάνναβης θα απαγορευτεί επίσης στις παιδικές χαρές. Επιπλέον, τα coffee-shops που βρίσκονται σε απόσταση μικρότερη των 250 μέτρων από κάποιο σχολικό ίδρυμα θα πρέπει να κλείσουν μέχρι τον Ιανουάριο του 2014.
Από την 1η Ιανουαρίου 2013 οι δήμοι της Ολλανδίας θα μπορούν να επιλέξουν αν θα απαγορεύσουν ή όχι την πώληση κάνναβης στα coffee-shops και σε άτομα που δεν κατοικούν μόνιμα στη χώρα.
Το Άμστερνταμ, που φιλοξενεί περίπου το ένα τρίτο των coffee-shops της χώρας, διαβεβαίωσε ότι οι πόρτες των καταστημάτων αυτών θα παραμείνουν ανοιχτές και για τους τουρίστες.
VN:F [1.9.22_1171]
Υπέρ 0
Κατά 0