Τεχνολόγος τροφίμων καταδικάστηκε για το θάνατο βρεφών

4-08 2013

Τεχνολόγος τροφίμων καταδικάστηκε για το θάνατο βρεφών

Υγεία

77C01E1A41F89EAAF4B7E17E032BEAF8

Σε φυλάκιση δυόμιση ετών καταδικάστηκε από ισραηλινό δικαστήριο ένας τεχνολόγος τροφίμων, ο οποίος εργάζεται σε εταιρεία βρεφικού γάλακτος για το θάνατο και την πρόκληση σωματικών βλαβών σε μωρά, τα οποία κατανάλωσαν γάλα σε σκόνη με βάση τη σόγια.

Το συγκεκριμένο γάλα δεν περιείχε μια βιταμίνη που είναι ζωτικής σημασίας για το κεντρικό νευρικό σύστημα.

Ο Φρέντερικ Μπλακ, ο οποίος έχει την ισραηλινή και την αυστραλιανή υπηκοότητα και εργάζεται για την εταιρεία Israeli Remedia, είχε κριθεί ένοχος τον περασμένο μήνα για την εξ αμελείας πρόκληση θανάτων και σοβαρών σωματικών βλαβών σε βρέφη.

Δικαστήριο στην Πετάχ Τικβά, κοντά στο Τελ Αβίβ, τον καταδίκασε σε φυλάκιση δυόμισι ετών.

Δύο μωρά που τρεφόντουσαν με το γάλα αυτό πέθαναν το 2003. Άλλο ένα πέθανε αργότερα, ενώ δύο υπέστησαν παράλυση.

Το δικαστήριο έκρινε τον Μπλακ ένοχο εξ αμελείας επειδή δεν είχε εντοπίσει ότι η σκόνη γάλακτος που λάμβανε η Remedia από τη γερμανική εταιρεία Humana Milchunion δεν περιείχε βιταμίνη Β1.

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Remedia, Γκιντεόν Λάντσμπεργκερ, και ένας πρώην κύριος μέτοχος, ο Μοσέ Μίλερ, απηλλάγησαν των κατηγοριών που τους βάρυναν, οι οποίες ήταν οι ίδιες με αυτές που είχαν απαγγελθεί στον Μπλακ.

Ωστόσο ο Λάντσμπεργκερ κρίθηκε ένοχος για την μη τήρηση των προδιαγραφών και καταδικάστηκε σε αστυνομική επιτήρηση για τρεις μήνες και στην καταβολή συμβολικού προστίμου 10.000 σέκελ (περίπου 2.000 ευρώ).

Η έλλειψη βιταμίνης Β1 μπορεί να προκαλέσει βλάβη σε συστήματα του οργανισμού, ιδιαίτερα στο κεντρικό νευρικό σύστημα.

VN:F [1.9.22_1171]
Υπέρ 0
Κατά 0