Τον ψηλότερο ουρανοξύστη θέλουν να χτίσουν Κινέζοι

2-12 2012

Τον ψηλότερο ουρανοξύστη θέλουν να χτίσουν Κινέζοι

Κόσμος

Φιλοδοξούν να ολοκληρώσουν την κατασκευή σε 90 ημέρες
 
Δεν τους αρκεί να κατασκευάσουν τον υψηλότερο ουρανοξύστη του κόσμου, αλλά φιλοδοξούν να το κάνουν και σε χρόνο ρεκόρ, δηλαδή μέσα σε 90 μέρες.
 
Ο λόγος για τους Κινέζους που ευελπιστούν ότι το κτίριο με την ονομασία Sky City, που δεν έχει αρχίσει ακόμα να κατασκευάζεται θα έχει ολοκληρωθεί έως τον Μάρτιο του 2013.
 
Ο ψηλότερος ουρανοξύστης του κόσμου θα έχει ύψος 838 μέτρα και 220 ορόφους και στόχος της κατασκευαστής εταιρείας στην οποία ανήκει το πρότζεκτ είναι όχι μόνο να αφαιρέσει το ρεκόρ από τον ουρανοξύστη Μπουρτζ Καλίφα του Ντουμπάι που υψώνεται στα 828 μέτρα, αλλά να καταρρίψει και το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την κατασκευή του, αφού στην περίπτωση του Ντουμπάι απαιτήθηκαν πέντε ολόκληρα χρόνια.
 


Για την κατασκευή, που θα κοστίσει 300 εκατομμύρια ευρώ, θα χρειαστούν 220.000 τόνοι σίδερου, ενώ ο ουρανοξύστης αναμένεται να στεγάσει πέντε σχολεία, ένα νοσοκομείο, καταστήματα, εστιατόρια, ελικοδρόμια και διαμερίσματα ικανά να φιλοξενήσουν περισσότερους από 31.400 ανθρώπους.VN:F [1.9.22_1171]
Υπέρ 0
Κατά 0