Το αφεντικό της Google δηλώνει περήφανο για την φοροαποφυγή της!

14-12 2012

Το αφεντικό της Google δηλώνει περήφανο για την φοροαποφυγή της!

Κόσμος

Ο επικεφαλής της Google Έρικ Σμιντ δηλώνει «περήφανος» για τον φόρο που πληρώνει η εταιρεία, τονίζοντας πως οι προσπάθειες μείωσης των φόρων ονομάζεται «καπιταλισμός». Πέρυσι, η Google διοχέτευσε 9,8 δισ. δολάρια των εσόδων της από τις θυγατρικές της, στις Βερμούδες, προκειμένου να μειωθεί κατά πολύ η φορολογία της.
 
Σε κάθε περίπτωση, ο Σμιντ υπερασπίστηκε τη φορολογική στρατηγική της εταιρείας: «Δίνουμε πολλά χρήματα σε φόρους. Πληρώνουμε τα νόμιμα που προβλέπονται. Είμαι πολύ περήφανος για τη φορολογική δομή που έχουμε δημιουργήσει. Το κάναμε με βάση τα κίνητρα που προσφέρουν οι κυβερνήσεις. Αυτό λέγεται καπιταλισμός. Είμαστε περήφανοι καπιταλιστές…».
 
Ο ίδιος μάλιστα χαρακτήρισε τη στρατηγική της Google ως δυνατότητα του καπιταλιστικού συστήματος, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει η πρόθεση να πληρώσει η εταιρεία περισσότερο φόρο στη Μεγάλη Βρετανία.
 
Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι η Google εισέπραξε 2,5 δισεκατομμύρια βρετανικές λίρες, αλλά πλήρωσε μόλις 6 εκατομμύρια σε φόρους. Ύστερα από το σκάνδαλο που ξέσπασε με την φοροαποφυγή των πολυεθνικών εταιρειών στη Βρετανία, δημοσιεύματα έριξαν λάδι στη φωτιά αποκαλύπτοντας ότι η Google έχει μεταφέρει 10 δισεκατομμύρια δολάρια των εσόδων της στις Βερμούδες, κάτι που της επέτρεψε να γλιτώσει διεθνώς $2 δισ. φόρων για το 2011.
 
Για την υποχώρηση της Starbucks, ο ίδιος υποστήριξε ότι είναι μεγάλο το όφελος να δραστηριοποιείται κανείς στη βρετανική αγορά «αλλά το να πας στους μετόχους και να τους πεις "Κοιτάξαμε σε 200 χώρες, αλλά αισθανθήκαμε λυπημένοι για το βρετανικό λαό" υπάρχει πιθανότητα κάποιος που να αντιτίθεται σε κάτι τέτοιο».
 
 
 
 
 
 E-Radio.gr Blog 
VN:F [1.9.22_1171]
Υπέρ 0
Κατά 0