Το «κοράκι» που άρπαξε 350 εκατ. ευρώ από την Ελλάδα

10-12 2012

Το «κοράκι» που άρπαξε 350 εκατ. ευρώ από την Ελλάδα

Οικονομία

Το ποσό των 350 εκατ. ευρώ κέρδισε από την Ελλάδα ο Κένεθ Νταρτ, ο άνθρωπος που του αρέσει να επενδύει σε χρεοκοπημένες χώρες, καθώς παρά τον θόρυβο που δημιουργείται τελικά πληρώνουν!
 
Όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, το «κοράκι» που έβγαλε τεράστια κέρδη θα πληρωθεί ακόμη ένα ποσό μέσα σε λίγες μέρες. Συγκεκριμένα τον Μάιο του 2012 η Ελλάδα του πλήρωσε 400 εκατ. ευρώ και στις 23 Δεκεμβρίου θα του πληρώσει ακόμη 250 εκατ. ευρώ. Η συνολική του επένδυση ήταν 300 εκατ. ευρώ και τα κέρδη του 350 εκατ. ευρώ!
 
«Η Ελλάδα έκοψε τσεκ στο όνομα των αδελφών Νταρτ. Ήταν ένα τυχερό deal. Η δουλειά με το πρώτο ομόλογο κράτησε έξι μήνες και χωρίς να προσφύγουν στα δικαστήρια», λένε τραπεζικά στελέχη του Λονδίνου.
 
Τι έκανε και κέρδισε; Αγόρασε ομόλογα του ΟΣΕ τα οποία είχαν καταρρεύσει πριν ένα χρόνο. Είχαν ρήτρα Αγγλικού δικαίου και δεν μπήκε στο κούρεμα.
 
Το ίδιο ακριβώς έκανε με την Αργεντινή. Αγόρασε με ένα fund ομόλογα 1 δισ. δολαρίων με μόλις 300 εκατ. δολάρια πριν η χώρα καταρρεύσει. Η Αργεντινή αρνήθηκε να πληρώσει και τότε δέσμευσε ένα εκπαιδευτικό πολεμικό πλοίο της χώρας!
 
Ο ίδιος ζει στα νησιά Κέιμαν σε ένα πολυτελές σκάφος και είναι ίσως ο μεγαλύτερος τζογαδόρος του κόσμου.
 
 
 
 
 
 
E-Radio.gr Blog 
VN:F [1.9.22_1171]
Υπέρ 0
Κατά 0