Τσιφλικάς-μαϊμού τσέπωσε 184 εκ.€

14-03 2013

Τσιφλικάς-μαϊμού τσέπωσε 184 εκ.€

Οικονομία

590_198368ee2256068eaddc5a5e50cf01dcΣτα δίχτυα του ΣΔΟΕ έπεσε αγρότης από τη Θήβα που είχε φτιάξει μια «μηχανή» για να εισπράττει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ με το κόλπο της επιστροφής ΦΠΑ.

Τα χρήματα που έβαλε στην τσέπη ο αδίστακτος καλλιεργητής έφθασαν στο αστρονομικό ποσό των 184.075.770 ευρώ. Οπως προκύπτει από τον έλεγχο των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών, ο αγρότης εμφανιζόταν να κατέχει μια έκταση 50.000 στρεμμάτων στην περιοχή της Θήβας.

Οπως αποδείχθηκε, ο… τσιφλικάς αγρότης δεν είχε ούτε ένα στρέμμα και η περιοχή που… καλλιεργούσε ήταν μόνο στα χαρτιά. Οταν οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ τού ζήτησαν να προσκομίσει τα μισθωτήρια συμβόλαια της έκτασης, ο αγρότης δεν είχε να επιδείξει κανένα έγγραφο.

Τα στοιχεία των αρμοδίων Αρχών τον εμφάνιζαν να καλλιεργεί κρεμμύδια και πατάτες και τη συνολική παραγωγή την πωλούσε σε περισσότερες από 30 εταιρείες.

Ο επιτόπιος έλεγχος του ΣΔΟΕ απέδειξε ότι ο αγρότης είχε φτιάξει μια γεωργική επιχείρηση που ήταν στον αέρα. Οταν του ζητήθηκε να προσκομίσει τα αντίστοιχα παραστατικά, ανέφερε ότι δεν είχε να τους δώσει τίποτα.

Οι επιχειρήσεις που φέρονταν ότι συνεργάζονταν με τον τσιφλικά αγρότη τού έχουν υποβάλει μηνύσεις για πλαστογράφηση του ονόματός τους.

Σύμφωνα με το ΣΔΟΕ, όλες οι συναλλαγές του 55χρόνου ήταν πλαστές, ούτε ένα κρεμμύδι ή μία πατάτα δεν είχε παραγάγει. Πάντως ο «επιχειρηματίας» αγρότης είχε αποκτήσει ό,τι επιθυμεί ένας άνθρωπος. Διέθετε πολυτελή βίλα, πανάκριβα αυτοκίνητα και έκανε μια πλούσια ζωή αφού μπορούσε να αποκτήσει ό,τι ήθελε κλέβοντας το κράτος με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών.

Τα στελέχη του ΣΔΟΕ έχουν ζητήσει το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών και των άλλων εμπλεκομένων που συμμετείχαν στην απάτη. Οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών μιλούν για μια «ομερτά» μεταξύ των μυημένων αγροτών στην απάτη των εικονικών τιμολογίων.

 

 

 Εθνος

VN:F [1.9.22_1171]
Υπέρ 0
Κατά 0