Υπάλληλος της Βουλής με μισθό 10.000 ευρώ

27-11 2012

Υπάλληλος της Βουλής με μισθό 10.000 ευρώ

Οικονομία

Την παρέμβαση του γενικού γραμματέα του Κοινοβουλίου, Αθανάσιου Παπαϊωάννου προκάλεσε η είδηση ότι υπάλληλος της Βουλής λαμβάνει ως μισθό ποσό που ξεπερνά τα 10.000 ευρώ το μήνα.
 
Σύμφωνα με τον κ. Παπαϊωάννου, η υπάλληλος προσελήφθη ως μετακλητή στη Βουλή το 2004, μονιμοποιήθηκε με τον νόμο Σιούφα και τοποθετήθηκε στο γραφείο Διασύνδεσης της Βουλής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επί προεδρείας Πετσάλνικου.
 
Ο γ.γ. του Κοινοβουλίου ανέφερε επίσης ότι η υπάλληλος ήταν συνεργάτιδα του Χρήστου Παπουτσή, προσθέτοντας ωστόσο ότι έχει όλα τα τυπικά προσόντα για τη θέση, καθώς έχει δυο πτυχία, μεταπτυχιακά και ομιλεί τέσσερις γλώσσες.
 
Αναφορικά με την αμοιβή της, ο κ. Παπαϊωάννου επισήμανε ότι η συγκεκριμένη υπάλληλος, εκτός από τον μισθό της λαμβάνει και επίδομα αλλοδαπής, ύψους 8.000 ευρώ, ποσό που δεν καθορίζεται από τη Βουλή αλλά από το υπουργείο Εξωτερικών και το παίρνουν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι που υπηρετούν στο εξωτερικό.
 
Ο Αθανάσιος Παπαϊωάννου ανέφερε επίσης ότι η υπάλληλος αντικατέστησε δύο υπαλλήλους που υπηρετούσαν μέχρι το 2010 στο ίδιο γραφείο με λιγότερα, όπως είπε προσόντα, και πρόσθεσε ότι για το 2014 που η χώρα μας αναλαμβάνει την προεδρία της Ε.Ε είναι πιθανό η Βουλή να στείλει και δεύτερο υπάλληλο για τη στελέχωση του γραφείου αυτού στις Βρυξέλλες.
 
Διευκρίνισε επίσης ότι το συγκεκριμένο γραφείο υπάρχει για όλα τα κοινοβούλια των χωρών που ανήκουν στην Ε.Ε καθώς είναι υποχρέωση των χωρών μελών.
 
 
 
 
enikos.gr
VN:F [1.9.22_1171]
Υπέρ 0
Κατά 0