Φάρμακα από την τσέπη των ασθενών

10-12 2012

Φάρμακα από την τσέπη των ασθενών

Ελλάδα

 

Συνεχίζεται η αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης…
 
 

 
Δεν τελειώνει η ταλαιπωρία για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ αφού σύμφωνα με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου συνεχίζεται η  πανελλαδική αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων.
 
Σύμφωνα με το Σύλλογο δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία πληρωμών του ΕΟΠΥΥ σε όλη τη χώρα, καθώς και ο διάλογος με τα αρμόδια υπουργεία για τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο (θεσμικά, χρηματοδότηση ΕΟΠΥΥ κλπ).
 
Κατά τη συνεδρίαση συζητήθηκε και η απόφαση του ΕΟΠΥΥ να συνάψει ατομικές συμβάσεις με τους φαρμακοποιούς, κάτι που τους βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους, ενώ οι πρόεδροι των Συλλόγων ανέφεραν ότι «κανένας φαρμακοποιός δεν θα υπογράφει την ατομική σύμβαση – λαιμητόμο που ετοίμασε ο ΕΟΠΥΥ».
 
Τις επόμενες ημέρες και αφού ολοκληρωθεί ένας κύκλος επαφών με τα υπουργεία Υγείας, Οικονομικών αλλά και τον ΕΟΠΥΥ, θα συνεδριάσει εκ νέου το Διοικητικό Συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου για να εκτιμήσει τις εξελίξεις και να αποφασίσει για την περαιτέρω πορεία του κλάδου.
 
 
 
newsbeast.gr
VN:F [1.9.22_1171]
Υπέρ 0
Κατά 0