Δυο λόγια για τα τελευταία γεγονότα…

 

 

Εδώ είμαστε πάλι, να πούμε δυο κουβέντες για το θέμα που "καίει" τους περισσότερους παίκτες του στοιχήματος τις τελευταίες μέρες. Ο Γιάννης έχει ήδη αναρτήσει κάποια άρθρα που εξηγούν την κατάσταση, οπότε δεν υπάρχει λόγος να επαλαναμβάνω τα ίδια. Θα αναφέρω δυο πράγματα και θα δώσω δυο συμβουλές στους παίκτεςσύμφωνα πάντα με αυτά που έχω διαβάσει και αξιολογώντας τις πηγές, όσο το δυνατό να είναι πιο έγκυρες.

     Τον Δεκέμβριο του 2011 το Υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε τη συγκρότηση επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π.). Πριν από ένα μήνα η επιτροπή αυτή αποφάσισε να δώσει ένα μήνα διορία (μέχρι σήμερα δηλαδή) σε όσες εταιρείες στοιχημάτων και διαδικτυακών παιχνιδιών δεν έχουν άδεια, να διακόψουν τη λειτουργεία τους. Δείτε την απόφαση εδω.Υπάρχει λοιπόν όντως νόμος. Οταν ο πελάτης θα μπαίνει σε κάποια εταιρεία θα του βγάζει ένα μήνυμα που θα αναφέρει ότι δεν θα δέχεται στοιχήματα από Ελλάδα λόγω της νομοθεσίας.

       Το κράτος βάζει φορολογία στις εταιρείες που θέλουν να δραστηριοποιηθούν νόμιμα στην Ελλάδα της τάξης του 30% επί των μεικτών κερδών, το οποίο φυσικά είναι ένα εξωπραγματικό ποσοστό! Ουσιαστικά το κράτος είναι σαν να λέει "δεν θέλω να έρθετε¨για να ξεπουλήσω τον ΟΠΑΠ ως μονοπώλειο.

           Παρολαυτα 24 εταιρείες εξασφάλισαν τη σχετική άδεια για παρέχουν νόμιμα τις υπηρεσίες του και μετά τις 5 Δεκεμβρίου. Αυτές τις εταιρείες θα τις δείτε εδώ. Και πάνω που λέγαμε ότι με τον έναν ή τον άλλο τροπο θα συνεχίσουμε να παίζουμε εκτός ΟΠΑΠ αφού τα προνόμια είναι απείρως μεγαλύτερα, έρχεται μια τροπολογία στο νόμο η οποία θα ψηφιστεί από τη Βουλή μέσα στον Δεκέμβριο και ακυρώνει τις άδειες των εταιρειών αυτών και εξασφαλίζει μονοπώλειο του ΟΠΑΠ μέχρι την 12η Οκτωβρίου του 2020. Και κάπου εδώ εμφανίζεται ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαικής Επιτροπής Industry and Entrepreneurship Antonio Tajani ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες την Τετάρτη θα στείλει πολύ αυστηρή προειδοποίηση στην Αθήνα για να μην εφαρμόσει τίποτα από όσα ανήγγειλε η ΕΕΕΠ.

 Αυτά ισχύουν εν ολίγοις. Οπως διαπιστώνετε επικρατεί ένα μπάχαλο, τα πάντα είναι ρευστά και οι εξελίξεις είναι σχεδόν καθημερινές. Αποψη μου είναι ότι δε χρειάζεται πανικός, υπομονή μόνο μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Προσωπικά δε πιστεύω ότι θα σταματήσει το διαδικτυακό στοιχημα. Μέχρι τότε όμως τι κάνουμε? Κατ αρχην για κάθε ενδεχόμενο καλό είναι ό,τι χρήματα έχουμε να τα "τραβήξουμε" από τις εταιρείες μέχρι να δούμε τι θα γίνει. Και πως θα παίξουμε? Αν δε μπορούμε να συγκρατηθούμε, παίζουμε με πολύ πολύ χαμηλότερη μίζα στον ΟΠΑΠ. Θα μας κλέψει εν γνώσει μας (με τις αστείες αποδόσεις και τις τριάδες του), τουλάχιστον να μας κλέψει λίγα. Οταν έχεις προειδοποιητικό μήνυμα πως θα μπουν ληστές στο σπίτι σου.. αφήνεις μέσα όλα σου τα υπάρχοντα?

     Δεν έχω κάτι άλλο.. Ο,τι νεότερο έχουμε θα ενημερώνουμε σχετικά! Καλό βράδυ και καλή ποδοσφαιρική βραδια!

 

 

michalis charalampidis

greekpokertales

VN:F [1.9.22_1171]
Υπέρ 0
Κατά 0