Έλληνας ζούσε με την οικογένειά του για έξι μήνες σε αεροδρόμιο!

4-12 2012

Έλληνας ζούσε με την οικογένειά του για έξι μήνες σε αεροδρόμιο!

Κόσμος

Έχετε δει την ταινία "The Terminal", όπου ο Tom Hanks μένει κολλημένος στο αεροδρόμιο χωρίς να μπορεί να φύγει; Ακριβώς την ίδια ιστορία έχει να σας πει και ο Αθανάσιος, ο Θεσσαλονικιός που μαζί με τη σύντροφό του Albena και τον 15χρονο γιο της Nicola ξέμειναν στο αεροδρόμιο της Γερμανίας.

Η οικογένεια έφυγε στη Γερμανία για μια καλύτερη τύχη. Όμως εδώ και 6 μήνες ζουσαν στο αεροδρόμιο, αφού σύμφωνα με τη νομοθεσία δεν μπορεί κανείς να εργαστεί χωρίς να έχει δηλώσει μόνιμη κατοικία, σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους, και επειδή δεν έχουν αρκετά χρήματα για να νοικιάσουν διαμέρισμα, ξέμειναν στους διαδρόμους του αεροδρομίου.

Η γερμανική εφημερίδα "Süddeutsche Zeitung" δημοσίευσε την ιστορία τους. Μάζευαν άδεια μπουκάλια για να τα δώσουν στην ανακύκλωση, ώστε να εξασφαλίσουν από ένα σάντουιτς και ένα εισιτήριο λεωφορείου για τον Αθανάσιο ώστε να πάει στην πόλη και να ψάξει δουλειά, έκαναν μπάνιο στις τουαλέτες του αεροδρομίου και κοιμόντουσαν σε καρέκλες στην αίθουσα αναμονής.

"Το χειρότερο είναι η έλλειψη ύπνου", είπε ο 15χρονος Νicola, περιγράφοντας τις σκηνές όπου οι φρουροί κάθε βράδυ τους ξυπνούσαν για να δουν τα διαβατήριά τους.

O Aθανάσιος είχε επικοινωνήσει με όλους τους αρμόδιους και τις Αρχές, όμως δεν είχε κανένα αποτέλεσμα. Από την άλλη οι κοινωνικές υπηρεσίες δεν τους εξυπηρετούν, επειδή έχουν διαμέρισμα στον τόπο καταγωγής τους, άρα δεν είναι άστεγοι.

Μόλις το θέμα δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα, οι αναγνώστες πρόσφεραν χρήματα, φάρμακα και σπίτι.

Ύστερα από την έκταση που πήρε το θέμα, το ζευγάρι και ο 15χρονος βρήκαν στέγη για να ζήσουν.

 
 
 E-Radio.gr Blog 
VN:F [1.9.22_1171]
Υπέρ 0
Κατά 0