Έξι τρόποι να περιορίσετε τον κίνδυνο καρκίνου

27-01 2014

Έξι τρόποι να περιορίσετε τον κίνδυνο καρκίνου

Υγεία

Ο καινούριος χρόνος φέρνει νέους στόχους και αποφάσεις για την απώλεια βάρους ή την αλλαγή δουλειάς. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές αλλαγές που είναι πιο σημαντικές για την υγεία μας.

Τα στατιστικά δείχνουν πως στο Ηνωμένο Βασίλειο πραγματοποιούνται 900 διαγνώσεις καρκίνου κάθε μέρα.

Μερικές αλλαγές στις καθημερινές μας συνήθειες μπορούν να περιορίσουν σημαντικά τον κίνδυνο καρκίνου.

1. Επιλέξτε το σολομό

Το κόκκινο κρέας συνδέεται άμεσα με τον κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου. Έτσι, πρέπει να περιορίζουμε την κατανάλωση όσο το δυνατόν περισσότερο. Αντίθετα, μπορούμε να πάρουμε τις απαραίτητες πρωτεΐνες από το ψάρι και ιδιαίτερα το σολομό. Ο σολομός είναι εξαιρετική πηγή Ω-3 λιπαρών οξέων, τα οποία έχουν ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση.

2. Αποφύγετε το αλκοόλ

Οι υπερβολικές ποσότητες αλκοόλ αυξάνουν σημαντικά τις πιθανότητες εκδήλωσης καρκίνου. Οι ειδικοί συνιστούν μέχρι δύο ποτήρια αλκοόλ τη μέρα για τις γυναίκες και μέχρι τέσσερα για τους άνδρες.

3. Δοκιμάστε το μπρόκολο

Το μπρόκολο, όπως και άλλα σταυρανθή λαχανικά, περιέχει θρεπτικά συστατικά με αντικαρκινική δράση. Εκτός από το μπρόκολο, άλλα ωφέλιμα προϊόντα από αυτήν την ομάδα λαχανικών είναι τα λαχανάκια Βρυξελλών, το λάχανο και το κουνουπίδι.

4. Προτιμήστε τα φρέσκα μούρα

Τα μούρα και ιδιαίτερα τα μύρτιλλα περιέχουν θρεπτικά συστατικά που προλαμβάνουν τις βλάβες στο DNA. Έτσι, αποτρέπεται ο σχηματισμός των καρκινικών όγκων. Παράλληλα, τα μούρα περιέχουν βιταμίνη C και φυτικές ίνες, δύο ακόμη συστατικά με αντικαρκινική δράση.

5. Αποφύγετε τα γλυκά

Οι επεξεργασμένες τροφές, όπως τα γλυκά, περιέχουν τεράστιες ποσότητες ζάχαρης και λιπαρών. Το αποτέλεσμα είναι τα περιττά κιλά, ένας σημαντικός παράγοντας κινδύνου για τον καρκίνο.

6. Πιείτε τσάι

Το πράσινο και το μαύρο τσάι περιέχουν ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες που θωρακίζουν τον οργανισμό ενάντια στην ανάπτυξη των καρκινικών όγκων. Ιδιαίτερα το πράσινο τσάι έχει αποδειχθεί πως επιβραδύνει ή ακόμη και προλαμβάνει τον καρκίνο του μαστού και τον καρκίνο του προστάτη.


 

VN:F [1.9.22_1171]
Υπέρ 0
Κατά 0