Έρευνα: Το shopping therapy έχει αποτέλεσμα!

1-02 2014

Έρευνα: Το shopping therapy έχει αποτέλεσμα!

Life style

Επιτέλους οι γυναίκες βρήκαν τη δικαιολογία που αναζητούσαν εδώ και χρόνια, καθώς οι επιστήμονες επιβεβαιώνουν την αποτελεσματικότητα του shopping therapy στη διάθεσή μας.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν δηλώνουν πως τα καταναλωτικά ξεσπάσματα δεν είναι επιφανειακή στρατηγική αντιμετώπισης αλλά αντιθέτως «αποτελούν αποτελεσματική μέθοδο καταπολέμησης της λύπης». Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι αυτή η συνήθεια βοηθά το άτομο να ανακτήσει τον έλεγχο των καταστάσεων γύρω του.

Παλαιότερες μελέτες είχαν υποδείξει ότι αρκεί μια βόλτα στα μαγαζιά για να ηρεμήσει η καταναλωτική μας συνείδηση, όμως η νέα μελέτη δείχνει ότι οι αγορές είναι αυτές που μπορούν να μας βγάλουν από τη μελαγχολία.

Οι ερευνητές πραγματοποίησαν τρία διαφορετικά πειράματα ώστε να διαπιστώσουν κατά πόσο τα ψώνια συμβάλλουν στον αυξημένο έλεγχο και την καταπολέμηση της θλίψης.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η αγορά ενός προϊόντος είναι έως και κατά 40% πιο αποτελεσματική στο να να ενισχύσει το αίσθημα ελέγχου. Παράλληλα, τα άτομα που έκαναν αγορές ήταν τρεις φορές πιο χαρούμενα σε σύγκριση με όσους έκαναν απλώς μια βόλτα στα μαγαζιά.

Μέχρι τώρα, παρέμενε ασαφές κατά πόσο οι αγορές έχουν περαιτέρω οφέλη για τη διάθεση, πέρα από το ότι αποτελούν μια ευχάριστη ασχολία για να περάσει η ώρα.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι το νέο ερευνητικό έργο παρέχει αποδείξεις για τη θετική επίδραση των αγορών. Το shopping therapy, δηλαδή οι αγορές που γίνονται για να καταπολεμήσουμε τη δυσφορία, έχει «κακή φήμη» στην καταναλωτική συνείδηση, όμως φαίνεται πως μπορεί να αποτελέσει μια αποτελεσματική στρατηγική αντιμετώπισης.


 

VN:F [1.9.22_1171]
Υπέρ 0
Κατά 0

Ετικέτες : |


Πηγή : onmed.gr