Αίτημα για τη διεξαγωγή έρευνας από τη διεύθυνση αντικατασκοπείας των ΗΠΑ

9-06 2013

Αίτημα για τη διεξαγωγή έρευνας από τη διεύθυνση αντικατασκοπείας των ΗΠΑ

Κόσμος

9D0C0C83DCB957C2B2E8A9C6E5289B0DΑμερικανική υπηρεσία αντικατασκοπείας ζήτησε χθες τη διεξαγωγή μίας έρευνας για τη διαπίστωση εγκληματικής αμέλειας σχετικά με την υπόθεση των μυστικών προγραμμάτων παρακολούθησης, που είχε θέσει σε εφαρμογή η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA) και τα οποία διέρρευσαν στον Τύπο, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Διευθυντή Αντικατασκοπείας Τζέιμς Κλάπερ.

Η είδηση για την διαταγή της εκπόνησης μίας «αναφοράς για εγκληματικές ενέργειες» από την NSA ακολούθησε μετά τους μύδρους που εξαπέλυσε ο Διευθυντής Αντικατασκοπείας για τις «ασυνείδητες αποκαλύψεις» του άκρως απόρρητου προγράμματος συλλογής ηλεκτρονικών δεδομένων PRISM.

Δεν έχει γίνει γνωστό ακόμη πόσο ευρεία πρόκειται να είναι η υπό διεξαγωγή έρευνα από την NSA, όμως ο εκπρόσωπός του γραφείου του Κλάπερ Σον Τέρνερ δήλωσε πως «έχει καταταθεί το αίτημα για διεξαγωγή μίας έρευνας για εγκληματική ενέργεια».

Η αναφορά που θα συνταχθεί θα κατατεθεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο έχει θεσπισμένες διαδικασίες για να διαπιστωθεί εάν μία έρευνα πληροί της προϋποθέσεις.

Οι εισαγγελείς δεν εγκρίνουν όλες τις έρευνες, όμως κατά το παρελθόν έχουν εγκρίνει την έρευνα σημαντικών υποθέσεων διαρροών, κατά τη διάρκεια της πρώτης θητείας του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα. Αμερικανοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν πως οι διαρροές αναφορικά με τα προγράμματα της NSA είναι τόσο σοβαρές που το υπουργείο Δικαιοσύνης θα εγκρίνει τη διεξαγωγή ερευνών.

VN:F [1.9.22_1171]
Υπέρ 0
Κατά 0

Ετικέτες : |


Πηγή : newsbeast.gr