Αντιμέτωπη με δύο θερμά μέτωπα η κυβέρνηση

24-08 2013

Αντιμέτωπη με δύο θερμά μέτωπα η κυβέρνηση

Πολιτική

samaras_venizelos_news_emeo

Στους κρίσιμους και ευαίσθητους τομείς της Παιδείας και της Υγείας θα γίνουν τα πρώτα μπρα ντε φερ της κυβέρνησης με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και την αντιπολίτευση.

Το θερμό φθινόπωρο για το οποίο όλοι και μέσα στην κυβέρνηση μιλούσαν φαίνεται ότι ξεκίνησε πριν καν εκπνεύσει ο Αύγουστος.

Πάντως, ο κ. Σαμαράς δηλώνει αποφασισμένος να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις που έχει εξαγγείλει και η εντολή που έχει δώσει στους αρμόδιους υπουργούς Γεωργιάδη και Αρβανιτόπουλο είναι να μην υποχωρήσουν διότι έτσι θα εξέπεμπαν λάθος μήνυμα προς την κοινωνία που έχει αποδεχθεί ότι κάτι πρέπει να αλλάξει στη χώρα.

Στους διαδρόμους του Μεγάρου Μαξίμου ακούγεται και πάλι η λέξη «επιστράτευση» καθώς θεωρούν αδιανόητο να μην ξεκινήσει η σχολική χρονιά στην ώρα της. Οι οριστικές αποφάσεις για τον τελικό χειρισμό, κυρίως των εκπαιδευτικών, θα ληφθούν την προσεχή εβδομάδα, καθώς ο πρωθυπουργός δεν θέλει να παρατείνεται η αβεβαιότητα για μαθητές και γονείς.

Σε ό,τι αφορά το μέτωπο της Υγείας, όπως αναφέρει το Έθνος, στόχος του υπουργείου είναι το πρώτο κύμα συγχωνεύσεων – καταργήσεων νοσοκομείων και κλινικών να έχει ολοκληρωθεί μέσα στον Σεπτέμβριο, έτσι ώστε να μην υπάρχει παράταση στην αναστάτωση των πολιτών. Ταυτόχρονα, προχωρεί το θέμα εξυγίανσης του ΕΟΠΥΥ, αποκαλύπτοντας σοβαρά στοιχεία από το πάρτι εκατομμυρίων ευρώ που έκαναν γιατροί και φαρμακοποιοί εις βάρος των ασφαλισμένων. 

Σε πολιτικό επίπεδο , η κυβέρνηση αναμένει να ενταθούν οι αντιδράσεις συνδικαλιστικών ομάδων και συνεργάτες του κ. Σαμαρά εκτιμούν ότι αυτές υποκινούνται από πρόσωπα που ανήκουν στον χώρο της αντιπολίτευσης και δη στον ΣΥΡΙΖΑ.

Θεωρούν ότι ο κ. Τσίπρας θα κλιμακώσει τις επιθέσεις του και θα προσπαθήσει να πλήξει την εικόνα του πρωθυπουργού δημιουργώντας προβλήματα σε μεγάλους τομείς της δημόσιας ζωής. 

Ο κ. Σαμαράς αναμένεται να καταγγείλει αυτή την πρακτική από το βήμα της ΔΕΘ, μιλώντας για πολιτική διασύνδεση των συνδικαλιστών με τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ ανάλογη κίνηση θα κάνει και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.

VN:F [1.9.22_1171]
Υπέρ 0
Κατά 0