Αυλαία της «Ψαράδικης Βραδιάς» με …«Μπαμπάδες με ρούμι»

12-07 2013

Αυλαία της «Ψαράδικης Βραδιάς» με …«Μπαμπάδες με ρούμι»

Τοπικά Νέα


Με γλυκό τρόπο κλείνουν οι επετειακές εκδηλώσεις για τα 50 χρόνια Ψαράδικης Βραδιάς. Η ερασιτεχνική θεατρική ομάδα «Θρυαλλίδα» θα «σερβίρει» Μπαμπάδες με ρούμι, στο θέατρο του σιδηροδρομικού σταθμού Αγριάς, την Κυριακή 14 Ιουλίου 2013 στις 9,15 το βράδυ. Η βολιώτικη ομάδα παρουσιάζει τη μαύρη κωμωδία των Ρέππα – Παπαθανασίου και υπόσχεται στο κοινό της Αγριάς να χαρίσει άφθονο γέλιο.

Το έργο
Το χρήμα είναι γλυκό και θυμίζει σιροπιασμένο μπαμπά. Η απλή υπόθεση της κληρονομιάς εξελίσσεται γρήγορα σε ανελέητο κυνήγι θησαυρού χωρίς κανόνες. Έξι απλοί άνθρωποι μετατρέπονται σε αδίστακτους εγκληματίες με μια ευκολία που θα σόκαρε αν δε δινόταν μέσα από την μορφή της κωμωδίας. Οι «Μπαμπάδες με ρούμι» είναι μια επίθεση στην υποκρισία και μια καταγγελία στην ηθική και κοινωνική κατάπτωση, καμουφλαρισμένη επιδέξια και με τεχνική ακρίβεια πίσω από τις προσφιλείς μάσκες της σάτιρας, της μεγέθυνσης της φαινομενικής ελαφρότητας και της επικαιρότητας. Όπως αναφέρουν οι συγγραφείς του έργου «στη δεκαετία του ’80 γεννήθηκε μια νέα εποχή αμοραλισμού και ελαφρότητας. Τα πάντα μπορούν να γίνουν χωρίς επιπτώσεις αλλά και χωρίς τύψεις. Γιατί οι τύψεις είναι αποτέλεσμα της συνείδησης. Και αυτή είναι ίσως η πιο σημαντική διαφορά της σημερινής κοινωνίας με τη χθεσινή. Η έλλειψη συνείδησης. Πράμα που κάνει τα μικρά καθημερινά μας εγκλήματα να μοιάζουν ασήμαντα, αναίτια και γελοία. Δεν έχουν καν τη γοητεία της ανηθικότητας. Το μαύρο μεγαλείο του κακού όταν γίνεται με επίγνωση. Στους «Μπαμπάδες με ρούμι» προσπαθήσαμε να γράψουμε την ιστορία ενός τέτοιου γελοίου εγκλήματος. Την κωμωδία έξι ανάπηρων, ανόητων, ανήθικων, κακόμοιρων και απελπισμένων καθαρμάτων.

Η Θρυαλλίδα
Η «Θρυαλλίδα» είναι μια μη κερδοσκοπική εταιρία με πολιτιστικό χαρακτήρα. Δραστηριοποιείται από το 2007 και έχει παρουσιάσει στο κοινό του Βόλου τις θεατρικές παραστάσεις «Ο φίλος μου ο Λευτεράκης» και «Ράφτης κυριών» , «Υπάρχει και φιλότιμο» , «Το παιχνίδι της Μοναξιάς» και «Μπαμπάδες με ρούμι» . Η ομάδα γεννήθηκε από την ανάγκη κάποιων ανθρώπων να γνωρίσουν από κοντά τη θεατρική έκφραση και δημιουργία. Στη σημερινή συγκυρία της οικονομικής κρίσης η οποία είναι απότοκο της κρίσης αξιών που μαστίζει την κοινωνία μας, η ομάδα μετέχει στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας, θεωρώντας την οποιαδήποτε καλλιτεχνική έκφραση καταφύγιο ελπίδας και μοχλό εσωτερικής επανεκκίνησης.

Συντελεστές
Στην παράσταση «Μπαμπάδες με ρούμι» συμμετέχουν, με τη σειρά που εμφανίζονται, τα μέλη της ομάδας: Δημήτρης Χατζηκωτούλας, Μαλαμίτσα Λιθαδιώτη, Ελευθερία Σαββάκη, Νικολέττα Βαΐτση, Στέφανος Λάππας και Σοφία Μανούσου. Μουσική επιμέλεια Φάνης Αλεξανδρή , αναπαραγωγή ήχων Εμμανουέλλα Μανούσου.

VN:F [1.9.22_1171]
Υπέρ 0
Κατά 0